Nije im uspio bijeg

Noćna potjera u Rijeci: Pijani dvojac s ukradenim mopedom policiji bježao preko – stepenica

Portal Novilist.hr

Uočivši policiju vozač skutera je prvo nepropisno skrenuo te krenuo bježati niz stepenice gdje je zajedno sa skuterom i suvozačem pao. Vozač je nakon pada ostao na mjestu događaja, dok je suvozač pokušao pobjeći



RIJEKA - Dvije kaznene prijave i nekoliko prekršajnih – epilog je potjere koja se u noći sa subote na nedjelju odvijala u samom središtu Rijeke.


Djelatnici interventne policije uočili su moped koji se kretao iz smjera Ulice Pomerio prema Ulici Firella la Guardia i na kojem su se nalazile dvije mlađe osobe bez zaštitnih kaciga.


Uočivši policiju vozač mopeda je prvo nepropisno skrenuo te krenuo bježati niz stepenice gdje je zajedno sa skuterom i suvozačem pao. Vozač je nakon pada ostao na mjestu događaja, dok je suvozač pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen.





U redakciju Novog lista javila se i vlasnica ukradenog skutera, koja ističe kako je zahvalna »interventnim policajcima koji su zahvaljujući svojim brzim reakcijama i fizičkoj spremi vrlo brzo uhvatili počinitelje«. »Također bih se zahvalila i policajcima iz odjela krima Prve policijske, te policajcima prometne policije i vatrogascima koji su bili na licu mjesta«, piše zahvalna vlasnica skutera koja želi ostati anonimna, ali čiji su podaci poznati redakciji.



Obojica su potom prevezena na kriminalističko istraživanje u Prvu policijsku postaju Rijeka.


“Daljnjim postupanjem policija je utvrdila kako je 20-godišnjak upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, pod utjecajem alkohola i bez zaštitne kacige. Također, u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su spomenuti moped otuđili iste večeri te je po pronalasku vraćen vlasnici, dok su obojica po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari”, priopćili su danas iz riječke policije, navodeći da je 20-godišnji vozač temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama prijavljen zbog počinjenja više prometnih prekršaja te zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, a 18-godišnji suvozač zbog vožnje bez zaštitne kacige.