Smetale im majice

Natjerali ih da skinu dresove: Trojac u majicama Armade se iživaljvao nad Orijentašima

Slavica Kleva

Foto. V. KARUZA

Foto. V. KARUZA

Kako doznajemo, riječ je o trojici mladića koji doduše do sad nisu osuđivani, koji su ušli u lokal te su, kad su ugledali nogometaše Orijenta, zatražili od njih da skinu službene trenirke kluba »jer da im to smeta«, s obzirom na to da su ovi imali majice »Armada«.



Policijski službenici Treće policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 19, 20, i 29 godina zbog sumnje u nasilničko ponašanje. Policija ih sumnjiči da su kazneno djelo počinili u utorak na Krimeji, u ugostiteljskom lokalu u Kumičićevoj ulici na broju 64, na štetu četvorice Riječana, koje su uz verbalne prijetnje, zlostavljanje, iživljavanje i drsko ponašanje na javnome mjestu doveli u ponižavajući položaj. Po završetku kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku.


Oni su jučer ispitani na Općinskom državnom tužilaštvu pa dovedeni oko 14 sati pred suca istrage na Županijskom sudu koji je za svu trojicu nasilnika odbio zahtjev za smještanjem u istražni zatvor, ali je donio mjere opreza. Zabranio im je ulazak u istoimeni lokal, moraju se javljati policiji u Trećoj postaji svaki tjedan i zabranio im je kontakt ne samo s oštećenicima nego zabranio kontaktiranje sa svjedocima, konkretno osobljem lokala.


Kako doznajemo, riječ je o trojici mladića koji doduše do sad nisu osuđivani, koji su ušli u lokal te su, kad su ugledali nogometaše Orijenta, zatražili od njih da skinu službene trenirke kluba »jer da im to smeta«, s obzirom na to da su ovi imali majice »Armada«. Dečki su to učinili kako bi izbjegli daljnje sukobe, ali su ova trojica tražila da skinu i majice »Orijenta«. Oni su i to učinili samo da bi izbjegli bespotrebni sukob, no jedan od trojice nasilnika slikao se u njihovim majicama i objavio na društvenim mrežama. Jedan od poznanika te trojice nasilnika kad je to vidio, odmah je reagirao i tražio da vrate mladićima majice i trenirke. Osumnjičenici su to i učinili drugi dan, a kaznena prijava protiv njih bit će proslijeđena tužilaštvu redovnim putem.