Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
20. veljače 2020.
Ispis članka: Nasilniku koji je napao djevojku u Viškovu 15 dana zatvora - Novi List

NoviList.hr

Nasilniku koji je napao djevojku u Viškovu 15 dana zatvora

Lučaj Šime L.

31. prosinac 2018 14:38

Napisao: Fiore Vežnaver

Odlučeno je tako na Prekršajnom sudu u Rijeci, što nam je potvrdio sudac Željko Kurjega i okrivljenikov odvjetnik Anton Denona

Snimio Vedran KARUZA

Prema prvim informacijama, nasilnik Šime L. (26) koji je u petak napao djevojku u Viškovu, dobio je kaznu od 15 dana zatvora. Odlučeno je tako na Prekršajnom sudu u Rijeci, a potvrdio nam je to njegov odvjetnik Anton Denona. 

Da je Šime L. osuđen na 15 dana zatvora potvrdio je i sudac Željko Kurjega nakon okončane rasprave. Presuda je nepravomoćna i okrivljeni ima pravo žalbe. 

Također je dužan platiti 500 kuna sudskih troškova, doznaje se sa suda.

Presuda je donesena nakon što je danas salušano petero svjedoka, među kojima jedan okrivljenikov prijatelj, koji tvrdi da su potpuno neutemeljene tvrdnje da je djevojčinom glavom udarao u asfalt.

Šimu L. formalno se tereti za naročito drsko ponašanje - prema članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira predviđena je novčana kazna, od 50 do 350 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama, a može se izreći i kazna do 30 dana zatvora.

Šime L., nasilnik iz Viškova, snimio Vedran KARUZA

Mada je u nekim medijima bilo napisa da je 26-godišnjak i udarao glavom djevojke o asfalt, pa su na temelju takvih teza stizala i oštrija reagiranja zašto policija napadača ne progoni kazneno, već samo prekršajno, činjenica je da se Šime L. ne tereti baš za tako grubi, svirepi napad.

Službeno je okrivljen da je ošamario djevojku, »udario otvorenim dlanom, pa je ona pala na nogostup«. Policija ga sumnjiči, kako je to i izvijestila u svom priopćenju, da se to dogodilo nakon što je u petak rano ujutro remetio javni red i mir u noćnom klubu, te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke u dobi od 19 do 23 godine, a jednu od njih, 19-godišnjakinju, lakše ozlijedio.

Neslužbeno se saznaje da je okrivljeni Šime L. u svojoj obrani izjavio kako je istina da je bilo svađe, da je možda izrekao koju riječ previše, priznavši i da je ošamario djevojku. No, pred sucem prekršajnog suda tvrdio je da cijeli slučaj nije bio baš toliko nasilan, kategorički odbacujući tvrdnje da je glavom djevojke udarao o tlo. Objašnjavao je da je u slučaju bio značajan upliv alkohola, da su svi pili, te da su u incidentu »drugi skočili« na njega.

slučaj nasilja u Viškovu, Viškovo, snimio Vedran KARUZA

slučaj nasilja u Viškovu, Prekršajni sud, snimio Vedran KARUZA

svjedok, slučaj nasilja u Viškovu, Prekršajni sud, snimio Vedran KARUZA