Nevjerojatno

Najpoznatiji hrvatski sudac Ivan Turudić bježao od policije? “Vozio je 50 km/h više od dozvoljenog”

P. N.

Predsjednik Zupanijskog suda u Zagrebu Ivan Turudic.  Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Predsjednik Zupanijskog suda u Zagrebu Ivan Turudic. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

 Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču "Policija – slijedite nas". Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali - kazao je policajac pred bjelovarskim sudom



Predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića policija je 20. siječnja ove godine uhvatila u prebrzoj vožnji i bježanju od policijskog presretača sjevernom bjelovarskom obilaznicom zbog čega je pravomoćno kažnjen s 1000 kuna, objavio je Večernji list pozivajući se na svjedočenje policajca pred prekršajnim odjelom Općinskom suda u Bjelovaru.


Prvog čovjeka zagrebačkog županijskog suda bjelovarski je sud pozivao četiri puta – nijednom se nije pojavio na raspravi.


Objavljeno je da je vozio 132, 5 kilometara na sat na dionici na kojoj je maksimalno dopuštena brzina 80 km/h.




Policajac Josip Blažević svjedočio je da je Turudić 20. siječnja u 16.46 sati snimljen kako se vozi nedopuštenom brzinom, za 52,5 km/h više od dozvoljene:


– Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču “Policija – slijedite nas”. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali – kazao je policajac pred bjelovarskim sudom.


Tom prilikom utvrđen je identitet vozača i dana mu je mogućnost da pregleda videosnimku.


No, on je to odbio pa mu je uručen obavezni prekršajni nalog. U tri slučaja pozive na ročište uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.


Ukoliko u roku od 30 dana od primitka presude odluči podmiriti kaznu, dužan je platiti samo dvije trećine iznosa, odnosno 666,67 kuna.


Suca Turudića smo kontaktirali, odbio je s nama razgovarati i komentirati incident.


Za 24sata je izjavio sljedeće:


– Nikad nisam bježao pred policijom. Tog dana bio sam sa ženom u autu. Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti što je bilo jako neugodno, izjavio je Ivan Turudić za 24sata.