Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
20. siječnja 2020.
Ispis članka: Na Bajakovu uhićen vozač koji je migrante ostavio da potonu u Kupi. Taman se spremao pobjeći u Srbiju - Novi List

NoviList.hr

Na Bajakovu uhićen vozač koji je migrante ostavio da potonu u Kupi. Taman se spremao pobjeći u Srbiju

Pet dana bijega

31. kolovoz 2019 07:02

Napisao: HINA

Migrante su iz rijeke spasili policajci koji su ranije pokušali zaustaviti te 'uloviti' krijumčarski kombi iz kojega su na kraju izvukli 11 osoba. Međutim, jedna žena je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula

Na Bajakovu uhićen vozač koji je migrante ostavio da potonu u Kupi. Taman se spremao pobjeći u Srbiju

Policija je u petak navečer na Bajakovu uhitila 45-godišnjeg srbijanskog državljana osumnjičenog da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi na glinskom području, nakon čega je jedna migrantica poginula, doznaje u policiji.

Osumnjičeni je, poslije pet dana skrivanja, uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo dok je oko 21,50 sati autobusom htio prijeći u Srbiju, potvrdio je MUP.

Kako su trojica njegovih pomagača ranije otkrivena, prijavljena i pritvorena i 45-godišnjak će biti odmah smješten u istražni zatvor.

Za glavnim osumnjičenikom u toj krijumčarskoj skupini tragalo se od nedjelje kada je s kombijem punim migranata, bježeći od policije, sletio u Kupu u Slatini Pokupskoj.

No, on je uspio iskočiti i pobjeći prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Migrante su iz rijeke spasili policajci koji su ranije pokušali zaustaviti te 'uloviti' krijumčarski kombi iz kojega su na kraju izvukli 11 osoba. Međutim, jedna žena je kasnije tijekom pružanja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Svi spašeni migranti zatražili su azil u Hrvatskoj i nalaze se u prihvatilištu u Zagrebu.