Nije išla u školu

Mladoj Zadranki nasilnik žigosao slovo “U”, a sad joj prijete smrću: “Strašno je što se događa”

Portal Novilist.hr

Foto Zadarski list

Foto Zadarski list

Dijete mi je pod stresom. Danas uopće nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila poruke u kojima joj se prijeti smrću, kazao je Adem Shala.



U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u srijedu je učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova ‘U’ opekao i doslovno žigosao kolegicu i još jednog kolegu za vrijeme nastave.


Djevojka je ima dvije opekline na ruci, dok je mladić opečen po vratu. Kako doznaju Vijesti.hr, mladom nasilniku to očito nije bilo dovoljno. Nakon što se otkrilo što joj se dogodilo, u srijedu navečer je učenica počela primati prijeteće poruke u kojima joj se prijeti čak i smrću, doznaje se od oca tinejdžerice.


– Dijete mi je pod stresom. Danas uopće nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila poruke u kojima joj se prijeti smrću, kazao je Adem Shala.




Dodao je i kako je o svemu obaviještena policija:


– Policija je upoznata sa slučajem s obzirom da škola ništa ne poduzima. Taj dečko je već i prije bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu kćer koja sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a nitko ništa ne poduzima. Ovo je napad na moju djecu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuo to slovo ‘U’ i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša, govori uzrujani otac.



Prepričao je kako je nasilnik u srijedu njegovoj kćeri prvo rekao neka mu da 10 kuna ili će joj zapaliti jaknu. Znajući što je sve u stanju napraviti, dala mu je 10 kuna, ali joj je on ipak zapalio jaknu. Potom joj je za vrijeme nastave užarenim predmetom prvo na lice pokušao utisnuti slovo ‘U’, ali je nesretna djevojka to uspjela izbjeći.


Potom joj je to učinio na ruci i to dva puta. Ostali su ožiljci. Ali, nasilnik je isti predmet utisnuo na vrat još jednom kolegi.


– Zaprijetili su joj da ne smije nikome ništa reći, pa je ona zbog straha šutjela. Ali kada su došli na tjelesni, profesorica je primijetila ozljede. Namazala joj je rane i slučaj prijavila razrednici, ispričao je očajni otac.


– Ministarstvo je kontaktiralo školu kako bi dobilo punu informaciju te zatražilo hitno očitovanje, a pokrenut je i i inspekcijski nadzor, rekli su za 24 sata u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.