Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
15. listopada 2019.
Ispis članka: Mladi nasilnik iz Rijeke napao majku, sestru i nećakinju. Onda je zgrabio nož i krenuo prema pumpi - Novi List

NoviList.hr

Mladi nasilnik iz Rijeke napao majku, sestru i nećakinju. Onda je zgrabio nož i krenuo prema pumpi

Na hlađenju u Via Romi

21. siječanj 2019 07:27

Napisao: Vladimir Mrvoš

Mladi nasilnik iz Rijeke napao majku, sestru i nećakinju. Onda je zgrabio nož i krenuo prema pumpi

RIJEKA Stari poznanik policije M. C. iz Rijeke rođen 1997. godine, nakon »sitnih« krađa postao je i obiteljski nasilnik te se od jučer nalazi u istražnom zatvoru u Rijeci. Sutkinja istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila je nasilniku mjesec dana istražnog zatvora.

Do sada se uglavnom bavio krađama na način da bi provaljivao u zatvorene prostore, pa je tako provalom iz KBC-a ukrao monitor, ili bi se ušuljao u uredske prostore i krao vrijedne stvari. Tako je iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ukrao prijenosno računalo.

Međutim, prošli četvrtak navečer oko 20 sati nasrnuo je na svoju majku, sestru i nećakinju. Iz samo njemu poznatog razloga počeo ih je krajnje neprimjernim i prostačkim jezikom vrijeđati i fizički zlostavljati te je na kraju počeo razbijati stvari po kući, a između ostalog uništio je i novi televizor.

Kao da mu i to već nije bilo dovoljno, otišao je oko 23.35 do benzinske pumpe, gdje je djelatniku ni krivom ni dužnom prijetio nožem.

No, za razliku od bespomoćne majke, sestre i nećakinje, djelatnik na pumpi uspio ga je onesposobiti. Narednih mjesec dana imat će priliku razmišljati o svojim postupcima iza rešetaka Via Rome.