Uspješan policijski pas

Maša je strah i trepet krijumčara droge: Pogledajte gdje je nanjušila više od dva kilograma heroina

Hina

snimio Duško Marušić / PIXSELL

snimio Duško Marušić / PIXSELL

Muškarci su bili u jednom od smještajnih objekta, a njihovo je vozilo bilo parkirano na parkiralištu, pa su policijski službenici odlučili potvrditi svoju sumnju pri čemu im je u otkrivanju droge pomogao službeni policijski pas Maša Issy Top, koja je odmah markirala mjesto gdje je bila droga.



ZAGREB – Policija je zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama uhitila 39-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i 62-godišnjeg državljanina Srbije u čijem je automobilu, uz pomoć policijskog psa Maše, pronašla 2199 grama heroina. Dvojac je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njih je podignuta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Zagrebački policajci i policajci Ravnateljstva policije – koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, 30. listopada, su prilikom nadzora smještajnih objekata i kontrole prijave boravka stranaca u Republici Hrvatskoj u kontaktu s dvojicom muškaraca posumnjali u njihovu moguću povezanost s opojnim drogama.


Muškarci su bili u jednom od smještajnih objekta, a njihovo je vozilo bilo parkirano na parkiralištu, pa su policijski službenici odlučili potvrditi svoju sumnju pri čemu im je u otkrivanju droge pomogao službeni policijski pas Maša Issy Top, koja je odmah markirala mjesto gdje je bila droga.




Idućeg dana, temeljem sumnje policijskih službenika i Mašine detekcije, osobno vozilo marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka prevezeno je u radionicu zagrebačke policije gdje je po nalogu suda pretraženo te su i u prerađenom djelu ispušnog lonca, auspuha, pronađena ukupno četiri paketa ukupne težine 2199 grama heroina.


Zagrebačka policija lani je zaplijenila 904,59 grama heroina, a u prvih devet mjeseci ove godine 390,40 grama. Sada je pak zaplijenjeno 2199 grama heroina i u tom kriminalističkom istraživanju policijski pas Maša bila je od velike pomoći policajcima. Maša se iskazala i u detektiranju marihuane u veljači ove godine kad je pronašla više od četiri kilograma marihuane.


Na području Istarske Policijske uprave je, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala u detektiranju osam kilograma marihuane na autocesti A1.