Ostaje u pritvoru

Manijak koji je mercedesom od 510 KS sijao smrt htio na slobodu. Nije mu uspjelo

P. N.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Marin Kamenički ćeliju dijeli s dva-tri maloljetna osumnjičenika, a iako je rastresen u zatvoru se ponaša uzorno



ZAGREB Marin Kamenički, koji je na zagrebačkoj Ilici mercedesom od 510 konjskih snaga, vrijednim 850.000 kuna, usmrtio dvije žene, ostaje u istražnom zatvoru kako bi se izbjeglo ponavljanje kaznenog djela. Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbu njegovih odvjetnika da ga puste iz pritvora.


Trenutno je smješten na maloljetničkom odjelu zagrebačkog zatvora Remetinec, doznaju 24 sata, što, pišu, nije uobičajeno. Pravilo je, pišu, da punoljetne osumnjičenike stavljaju s punoljetnicima. No, Kamenički ima 20 godina i mlađi je punoljetnik pa je to moguće razlog za ovu odluku. Marin Kamenički ćeliju dijeli s dva-tri maloljetna osumnjičenika, a iako je rastresen u zatvoru se ponaša uzorno.


Foto Pixsell


Foto Pixsell





Podsjetimo, 23. kolovoza skrivio je prometnu nesreću u zagrebačkoj Ilici, jureći u sportskom mercedesu AMG brže od sto kilometara na sat. U nesreći su poginule  Nadica Hoflinger (65) i Laura Stelio (22), a još dvoje ljudi je ozlijeđeno. Istražni sudac 29. kolovoza dodijelio mu je mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


U prometnoj nesreći i sam je bio ozlijeđen te se nekoliko dana nalazio u bolnici. Policija ga je cijelo vrijeme držala na oku, a iz bolnice odvozila na kriminalističko istraživanje.


Tijekom ispitivanja Kamenički je istražiteljima rekao da nije u stanju iznositi svoju obranu.


Foto Pixsell


Foto Pixsell



– Nalazim se u jako teškom stanju zbog čega pijem tablete. I želio bih još reći da mi je jako žao zbog svega što se dogodilo – jedino je što je rekao istražiteljima, objavio je Jutarnji list.


Istraživanje koje je u tijeku pokazat će što se točno dogodilo, a navodno će biti moguća i kompletna 3D animacija trenutka prije nesreće. Mercedesova jurilica, naime, u sebi ima svojevrsnu “crnu kutiju”, odnosno crah data recorder koji pamti sve podatke senzora automobila, nekoliko trenutaka prije otvaranja zračnih jastuka, pišu 24 sata.


Marinu Kameničkom prijeti 3 do 12 godina zatvora, zbog izazivanja prometne nesreće s dva smrtna ishoda.