Prijavio prijetnje

‘Ležat će na podu, Korljan i sadist’: Na zidu ureda Daruvarčevog odvjetnika osvanuo prijeteći grafit

P. N.

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Foto Dino Stanin / PIXSELL



Odvjetnik Andrej Korljan koji je branio Darka Kovačevića Daruvarca prijavio je jučer zadarskoj policiji prijetnje smrću. U nedjelju ujutro je osvanuo grafit i na zgradi u kojoj se nalazi njegov ured, a glasi “Daruvarac je slobodan, odvjetnik je čist, ležat će na podu, Korljan i sadist”.


– Prijeti mi se smrću, pišu se grafiti u kojima se vuče paralela sa Senkom Perakom, a svi znaju kako je on završio – on je bio ubijen. Danas sam uočio grafite na zgradi ureda, gdje mi se isto tako prijeti smrću. Sigurno mi nije ugodno u ovoj situaciji, ali ja svoj posao i dalje radim i radit ću – kazao je Korljan za Zadarski.hr, komentirajući i priopćenje koje je uputila predsjednica Općinskog suda u Zadru Ana Mišlov, a koje se tiče kronologije događaja vezano uz slučaj puštanja na slobodu Darka Kovačevića.


– Moram kazati da je predsjednica suda iznijela neistinitu činjeničnu tvrdnju. Naime, tamo je kazano da ja nisam opravdao svoj izostanak s glavnih rasprava. To nije točno, čim sam dobio pozive putem dostavljača, kada sam uočio nezakonitost na koju moram paziti jer moram paziti na legalitet postupka i zakonitost postupanja u odnosu na okrivljenika kojeg branim, o tome sam podnescima obavijestio sud i ukazao na nezakonito postupanje – kazao je Korljan, dodajući kako na raspravu nije mogao pristupiti iz još jednog razloga, a to je zbog toga što je imao druge zakazane rasprave u pritvorskim predmetima.




– Ovo nije moj jedini predmet i predložio sam odgodu glavne rasprave, tako da sam ja svoj nedolazak – opravdao. Da nisam ukazao na nezakonito postupanje i time zaštitio prava okrivljenika u postupku, ja bih se izložio disciplinskim progonu pred tijelom Hrvatske odvjetničke komore i mogućem kaznenom progonu zbog zlouporabe povjerenja – kazao je Korljan komentirajući i prozivke za odugovlačenje postupka.


– U oba slučaja u kojima sam tražio izuzeće postojali su objektivni i opravdani razlozi za to traženje i držim da sam bio u pravu, rekao je za Zadarski.