Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 6
Sutra: 14° 14° 6
13. studenoga 2019.
Ispis članka: Krvava obiteljska svađa kod Zadra: Pijani otac pokušao ubiti sina, pa si zario nož u prsa - Novi List

NoviList.hr

Krvava obiteljska svađa kod Zadra: Pijani otac pokušao ubiti sina, pa si zario nož u prsa

Pobjegao u polje

23. svibanj 2019 14:39

Napisao: Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Google Maps, arhiva NL

ZADAR Obiteljski sukob u Rašteviću pokraj Zadra u srijedu je završio krvavo: otac V.B. (48) je sina L.B. (26) ranio nožem, nakon čega se pokušao ubiti nožem u srce, javlja Slobodna Dalmacija.

Nož je sebi zabio u prsa, ali nije pogodio srce, pa su obojica prevezeni u zadarsku Opću bolnicu na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane lake tjelesne ozljede.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za navedeni događaj, tako da je moguće da dođe i do prekvalifikacije djela, rekla je za Slobodnu glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Dodala je kako je u 17.30 sati 48-godišnjak najprije verbalno napao 26-godišnjaka, a potom ga ozlijedio oštrim predmetom, nakon čega se udaljio. Nedugo nakon toga, pronađen je s ozljedama za koje se pretpostavlja da je sam sebi nanio.

Incident se odigrao u dvorištu susjedne kuće, gdje je oko 17.30 sati otac s 1,06 promila alkohola u krvi najprije verbalno napao sina, a potom ga i ozlijedio nožem. Kada je shvatio što je učinio pobjegao je u polje, gdje se pokušao ubiti tako da je nožem htio probosti srce.

Nedugo nakon toga pronađen je na jednoj uzbrdici u Rašteviću s ozljedama od noža. Navodno je, prema pričama mještana, sinu zamjerao način vođenja života, a posebno sklonost opijatima.

- Ćaća ga je navodno vidio u nekom neprirodnom stanju i nije mogao to prihvatiti. Poludio je, izgubio živce, pa ga ranio i pobigao u polje, a onda napao i sebe. Pronašli su ga s nožem u prsima. Srećom, sve nije završilo i gore - rekli su za Slobodnu Dalmaciju mještani Raštevića u kojem je otac sam živio sa sinom.

Prema zadnjim informacijama iz policije slijedi mu prijava za kazneno djelo protiv života i tijela.