Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
23. siječnja 2020.
Ispis članka: KRAO IZ UREDA I TRGOVINA Dolijao lopov koji je tjednima „operirao“ po Novalji - Novi List

NoviList.hr

KRAO IZ UREDA I TRGOVINA Dolijao lopov koji je tjednima „operirao“ po Novalji

11. srpanj 2019 13:33

Napisao: Marin Smolčić

Ovaj „turist“ je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu su dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

snimio Mladen Kukina

NOVALJA - Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio pet kaznenih djela krađe. Njega se sumnjiči da je u vremenu od 6. do 8. srpnja 2019. godine u Novalji, iz kancelarija u trgovinama i suvenirnici krao novčanike s dokumentima, bankovnim karticama i novcem na štetu sedam fizičkih osoba i jedne pravne osobe, o čemu smo već izvještavali.

Ovaj „turist“ je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu su dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Početkom ovoga tjedna jedna je gospođa u Otočcu policiji dragovoljno predala gotovo 800 metaka različitog kalibra. Njezina sugrađanka je jučer otišla korak dalje i policiji predala još veći plijen: dragovoljno je predala automatsku pušku („kalašnjikov“) s dva pripadajuća spremnika i 91 komad raznog streljiva. Istodobno je građanin s područja Perušića dragovoljno predao ručnu bombu, 15 komada detonatorskih kapisli i 75 komada različitog streljiva.

Sva navedena ubojita sredstva policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo je i pohranio u skladište do uništenja.