Afera nad aferama

Je li misterij virovitičkih milijuna konačno riješen? Nevjerojatno gdje su prebacili novac

Portal Novilist.hr

Foto Grad Virovitica, Davor Kovačević

Foto Grad Virovitica, Davor Kovačević



VIROVITICA  Nakon što je pronađeno tijelo mladog pročelnika Virovitice, Siniše Palma, a gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin poručio novinarima da istraže što se dogodilo s nekoliko milijuna kuna koji su nestali iz gradske blagajne, čini se da je nestali novac netko prebacio s računa Grada Virovitice na račun jednoga lokalnog sportskog društva, neslužbeno doznaju Vijesti.hr.


“Možemo vam potvrditi da smo temeljem poziva iz Poslovne banke o prebacivanju sredstava s računa Grada Virovitice podnijeli kaznenu prijavu”, odgovorili su iz Grada na pitanje je li točno da su za slučaj nestanka, navodno šest milijuna kuna, doznali od banke.


Mladi pročelnik za financije Siniša Palm zadnji je put viđen u gradskim uredima u petak u prijepodnevnim satima, kada je navodno bio na sastanku s gradonačelnikom Kirinom s kojim je imao oštar razgovor. Nakon toga Palm odlazi iz ureda, majci s kojom živi kaže da mora nešto obaviti te nestaje. Tri dana kasnije, policija pronalazi Palmovo beživotno tijelo uz obalu Drave, uz mađarsku granicu.




Ubrzo potom Kirin šalje priopćenje u kojem govori o nevjerojatnoj krađi i sugerira da je odgovoran Palm koji je tog dana pronađen mrtav. Svog bivšeg najbližeg suradnika proglašava osobom koja ima problem s kockanjem te kaže kako vjeruje da je pronevjereni novac iz gradskog proračuna iskorišten upravo u tu svrhu, javljaju Vijesti.hr.