Spriječen ulazak u Sloveniju

Iranskom migrantu istražni zatvor zbog napada na policajca u Prilišću

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

 Tereti ga se da je 6. lipnja uz rijeku Kupu, u blizini graničnog prijelaza Prilišće na području općine Netretić, drvenim štapom nasrnuo na policajca kako bi mu pružio otpor, oglušivši se na njegovu zapovjed da se zaustavi



KARLOVAC Sudac istrage karlovačkog suda odredio je istražni zatvor migrantu iz Irana koji je u srijedu ujutro na području općine Netretić drvenim štapom nasrnuo na policajca, koji ga je potom upozoravajućim hicima iz pištolja u tlo spriječio u pokušaju da s još trojicom migranata ilegalno prijeđe granicu u uđe u Sloveniju.


 Karlovačka policija u petak je priopćila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim iranskim državljaninom, koji je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu pritvoren te uz kaznenu prijavu odveden najprije u državno odvjetništvo, a potom i sucu istrage koji mi je odredio istražni zatvor.


 Tereti ga se da je 6. lipnja uz rijeku Kupu, u blizini graničnog prijelaza Prilišće na području općine Netretić, drvenim štapom nasrnuo na policajca kako bi mu pružio otpor, oglušivši se na njegovu zapovjed da se zaustavi.




 Policajac iz Duge Rese ga je zatekao u nezakonitom boravku u Hrvatskoj te ga pucnjima iz službenog pištolja u tlo spriječio u pokušaju nezakonitog prelaska u Sloveniju, gdje je pokušao ući zajedno s još trojicom migranata, od kojih su dvojica uspjela prijeći granicu i za njima traga slovenska policija, dok jednoga traže hrvatski policajci.


 Načelnik PU karlovačke Josip Ćelić toga je dana novinarima izjavio kako je policajac postupio zakonito, pravovremeno i opravdano te s dva hica upozorenja odbio od sebe fizički napad, ne ozlijedivši pritom napadača.


 


»Policijski službenik je u redovnom obnašanju policijske službe uočio ilegalne prelaske državne granice i s ciljem sprječavanja izdao zapovijed da počinitelj stane, a on je krenuo u napad te je, da bi odbio napad na sebe, policijski službenik uporabio vatreno oružje. Ispalio je jedan hitac u zemlju, nakon ispaljenog hica počinitelj je i dalje nastavio s napadom tupim predmetom na policajca i stao je tek nakon drugog hica, čime je zaustavljen napad, uhićena osoba i time spriječena u ilegalnom prelasku državne granice«, istaknuo je Ćelić.