Postoje li nedodirljivi?

HDZ-ov načelnik optužen za silovanje, on sve negira: ‘Neću javno, ali ona je prostitutka’

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell, Ilustracija Vedran Karuza

Foto Pixsell, Ilustracija Vedran Karuza

Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema nikakvih. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju, rekao je Željko Prigorac, HDZ-ovac i načelnik Općine Lasinje u Karlovačkoj županiji



KARLOVAC Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu potvrdilo je kako je 28. veljače podignuta optužnica protiv Ž.P. rođenog 1965. godine zbog kaznenog djela protiv spolne slobode – silovanje koje je počinjeno 16. kolovoza 2018. godine u Lasinji, potvrđeno je za Dnevnik.hr.


Kako je objavio Ivan Pernar na svom Facebook profilu, radi se o HDZ-ovom načelniku općine Željku Prigorcu.


“Postoje li nedodirljivi?”




“Danas je dan žena, zamislite da je DORH podigao optužnicu protiv mene zbog silovanja, kako bi svi mediji brujali o tome, zar ne?


Međutim, kada sam vidio papir koji govori da je DORH digao optužnicu protiv osobe koja se zove Željko Prigorac uz napomenu da se radi o HDZ-ovom načelniku općine Lasinja, odmah sam poslao upit DORH-u radi li se upravo o toj osobi.



Umjesto odgovora s da ili ne, budući da se ne radi o nekom anonimusu nego HDZ-ovcu na poziciji moći, dobio sam odgovor:


“U svezi Vašeg upita od 7. ožujka 2019. obavještavam Vas da je u kaznenom predmetu broj K-DO-11/2018, nakon provedene istrage, Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu dana 28. veljače 2019. podiglo optužnicu protiv Ž. P. (1965.) zbog kaznenog djela iz članka 153. stavka 1. u svezi članka 152. stavka 1. Kaznenog zakona/11.


Optužnica je sa spisom predmeta dostavljena Optužnom vijeću Županijskog suda u Karlovcu, te se očekuje zakazivanje ročišta za potvrđivanje optužnice.


S poštovanjem,


Županijski državni odvjetnikMladen Krajačić, v.d.”

Iz te informacije odmah mi je za oko upao detalj o tome da je protiv Ž.P. podignuta optužnica i da je isti rođen 1965.g.


Kakve li slučajnosti da ima iste inicijale i datum rođenja kao i utjecajni HDZ-ovac za kojeg sam postavio upit?


Međutim, do današnjeg dana niti jedan medij ne želi ovu informaciju od javnog interesa provjeriti niti ju demantirati.


Pa ja stoga pitam je li moguće da postoje stranke ili pojedinci koji su nedodirljivi?”, napisao je Pernar.


Na upit portala Dnevnik.hr odnosi li se optužba za silovanje na njega, načelnik Općine Lasinja Željko Prigorac je odgovorio: “Nešto se radi na tome, ali to ćemo još vidjeti. To je potpuna neistina, blamaža koja ide prema meni”.


Informaciju o tome da je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv njega, kaže, još uvijek nema.


“A navodno da jest. Ja nisam trenutno tu, vraćam se u subotu. Vidjet ćemo što će Optužno vijeće s tim jer dokaza nema nikakvih. Radi se o ženi koja je došla živjeti u Lasinju. Neću javno iznositi, ali ona je prostitutka. Ona je bila protiv mene kao načelnika Općine, stalno pisala, ja se na to nisam obazirao i tako je došao jedan kontakt koji se dogodio oko nečega gdje je bilo i tako… Ona je iskoristila prigodu i prijavila i to je tako”, dodao je Prigorac.


Postupak protiv Prigorca je pokrenut. Dokaže li mu se da je kriv, očekuje ga do deset godina zatvora.