Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Ispis članka: Filmska potjera na ulazu u Zagreb: Natočio gorivo i pobjegao, probio rampu na Lučkom - Novi List

NoviList.hr

Filmska potjera na ulazu u Zagreb: Natočio gorivo i pobjegao, probio rampu na Lučkom

Suludi plan

27. svibanj 2019 19:46

Napisao: Portal Novilist.hr

Photo Marin Tironi/PIXSELL

ZAGREB Prava filmska potjera odvijala se danas na ulazu u Zagreb. Jedan vozač odlučio je ukrasti gorivo na benzinskoj postaji Draganić. Natočio je gorivo i zatim pobjegao prema Zagrebu.

Vozač osobnog automobila nije stao u svojoj jurnjavi ni nakon što je naletio na policijsku ophodnju.

Probio je rampu na naplatnim kućicama u Lučkom gdje ga je čekala policija, javljaju 24 sata.

Policija ga je uspjela zaustaviti tek kod zagrebačke Arene.

- Vidjeli smo vozača kako juri suprotnim smjerom na Jadranskoj aveniji. Prešao je preko stupića kraj naplatnih kućica Lučko i prešao rampu. Sve je bilo puno stakla, ispričali su čitatelji 24sata.

Njegov bijeg bez plaćanja s crpke odmah je dojavljen policiji, koja je blokirala sve izlaze s autoceste. Željeli su pričekati muškarca i uhititi ga kad bi u svojoj srebrnoj Opel Astri BiH tablica stao platiti cestarinu.

No muškarac za volanom je očito imao drukčiji plan. Razbio je rampu na naplatnim kućicama i pobjegao.

Kojim je točno putem sve bježao iz policije nisu mogli detaljno reći jer je trajala opsežna istraga.
Prema snimkama naših čitatelja, muškarac se očito negdje okrenuo u Novom Zagrebu te se u suprotnom smjeru vratio prema naplatnim kućicama. Tu se ponovno okrenuo i zaputio nazad prema Laništu.

- Bio sam na poslu kad sam čuo sirene kraj zagrebačke Arene. Izašao sam i vidio policijske automobile kako love muškarca u Astri oko trgovačkog centra. Kad je pokušao pobjeći opet na Jadransku aveniju, Kobre su mu blokirale put - ispričao je čitatelj 24 sata koji je uspio snimiti privođenje obijesnog vozača.

Na snimci se vidi kako su policajci sa svih strana zatvorili izlaze vozaču te se našao u stupici. Policajci su ga izvukli iz auta i bacili na tlo kako bi ga uhitili jer se navodno nije namjeravao lako predati.

Strpali su ga u jedan od automobila i odvezli u postaju. Nakon istrage će biti poznato je li bio pod utjecajem droga ili alkohola te što je sve skrivio.

Policajcima je u potjeri vjerojatno pomoglo što je rotor u rekonstrukciji pa vozač nije pobjegao dalje prema gradu. Našao se u spletu ulica i gužvi pa su ga stigli. Razbio je vjetrobransko staklo, branik, svjetla, podvozje, retrovizore...

Snimku potjere pogledajte OVDJE.