Nepravomoćna presuda

EPILOG STRAVIČNOG UBOJSTAVA U PULI: Ubila je svoje trogodišnje dijete. Čini li vam se da je ova kazna primjerena?

Hina

foto: arhiva NL / Glas Istre

foto: arhiva NL / Glas Istre

Tužiteljstvo je u svom završnom govoru ustvrdilo kako smatra dokazanim da su Pašić i maloljetnica, tada 14-godišnjakinja odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, jastukom ugušile Chiarinog sina u stanu u Akvilejskom prilazu, a potom tijelo dječaka odnijele i bacile u more uz obalu bivše vojarne Vallelunga.



PULA – Zbog ubojstva trogodišnjeg sina Denisa u petak je na pulskom Županijskom sudu na 33 godine zatvora i još najviše dvije godine psihosocijalnog liječenja nepravomoćno osuđena žrtvina majka Chiara Pašić (33).


Za ubojstvo sina sudilo joj se zajedno s maloljetnica koja joj je u zločinu pomagala, no novinari su prilikom izricanja njene kazne morali napustiti sudnicu.


Tužiteljstvo je u svom završnom govoru ustvrdilo kako smatra dokazanim da su Pašić i maloljetnica, tada 14-godišnjakinja odbjegla iz Doma za odgoj djece i mladeži u Puli, 23. svibnja prošle godine u poslijepodnevnim satima jastukom ugušile Chiarinog sina u stanu u Akvilejskom prilazu, a potom tijelo dječaka odnijele i bacile u more uz obalu bivše vojarne Vallelunga.




Pašić je potom prijavila pulskoj policiji da joj je dijete nestalo dok se igralo u parku kod zgrade u Akvilejskom prilazu.


Premda se policajcima njezina priča od početka nije činila uvjerljivom, po Puli je pokrenuta potraga za trogodišnjakom. Istovremeno, policajci su bili uporni s pitanjima te se majka u ranim jutarnjim satima slomila i odvela ih do tijela dječaka na Vallelungi.