Vrsna odbojkašica

Sanja Gamma: Svi mi komplimentiraju da ne izgledam kao da imam 35. To mi je baš fora

Kristian Sirotich

Credit: WWW.CEV.EU

Credit: WWW.CEV.EU

Osjećam se super jer mi svi komplimentiraju da ne izgledam kao da imam 35 godina i to mi je baš fora. Dobro se osjećam fizički, imala sam nekih manjih problema s kvadricepsom, ali generalno je sve super - kaže Sanja



RIJEKA – Hrvatske odbojkašice jučer su uhvatile malo slobodnog vremena. Po povratku iz Mađarske. Četiri utakmice u Zlatnoj europskoj ligi i četiri pobjede njihov su dosadašnji učinak. Naravno da pobjede nad Mađarskom i Austrijom nisu iznenađenje, ali reprezentacija sastavljena od uglavnom mladih igračica i tek ponekog znanog lica zaslužuje sve pohvale. A među tim znanim lilcima posebno se izdvaja Sanja Gamma ex Popović. Na njoj godine kao da nisu ostavile traga, ni što se tiče izgleda, a naročito ne kada je u pitanju odbojkaško umjeće.


Cijena mladosti


– Zadovoljna sam, sve je super, atmosfera, trener, sve je onako kako bi trebalo biti – započet će Sanja Gamma. – Nisam igrala ovu posljednju utakmicu u Mađarskoj, ali trener nas dosta rotira, ima tu i nekih novih djevojaka, koje možda i nisu toliko nove koliko su možda njemu nepoznate. Želi da se nešto iskristalizira, želi vidjeti tko što može, tko što ne može.


Koliko može reprezentacija još uvijek je otvoreno pitanje, u dosadašnja četiri nastupa njihova je igra oscilirala od sjajnih do očajnih dionica.




– To je cijena mladosti – kratko će pojasniti daleko najiskusnija hrvatska reprezentativka, koja je sa svojih 35 godina i dalje jedna od stožernih igračica. Još jedan dokaz da godine nisu važne.


– Osjećam se super jer mi svi komplimentiraju da ne izgledam kao da imam 35 godina i to mi je baš fora. Dobro se osjećam fizički, imala sam nekih manjih problema s kvadricepsom pa sam trenirala malo slabijim intenzitetom i vjerojatno me zbog toga izbornik Santarelli poštedio utakmice protiv Mađarske, ali generalno je sve super. Ima cura od 18, 19 godina, ali to sam i ja prošla kad sam ulazila u reprezentaciju i kada je bilo puno više starijih cura. Dobro, nije ih baš bilo sa 35 godina…


Prazne tribine


Pa ni to nije tako strašno, ako Francesca Piccinini može sa 40 godina osvojiti Ligu prvakinja onda za Sanju još ima vremena.


– Baš tako. Vremena ima.


A vremena ima i za hrvatsku reprezentaciju. Europsko prvenstvo u Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Turskoj, kao najvažnije natjecanje ovoga ljeta, na rasporedu je krajem kolovoza i početkom rujna, do tada se treba što bolje uigrati. A uigranosti trenutačno najviše nedostaje što i ne treba čuditi budući da se reprezentacija kompletirala tek nakon što je odigrano prvo kolo.


– Okupljanje nije baš bilo idealno, dolazile smo kako smo završavale sa sezonama i obavezama pa su sve te oscilacije u igri normalne. No, sjest će sve na svoje mjesto. Mislim da je i Santarelli zadovoljan, unio je dosta toga novoga, iako smo i prošle godine imale priliku vidjeti što i kako želi u igri. Nove cure su se super snašle u tom njegovom sistemu, ima jedan fini način da ti prenese znanje. Za sada je sve odlično. Na žalost jedino nas gledatelji baš ne prate na našim domaćim utakmicama.


I to je istina. Tužno je vidjeti praznu dvoranu u Varaždinu.


– Tužno. Igramo i mi i dečki i opet ništa. U Savezu su se zaista potrudili, mislim da su se potrudili više nego ikada do sada i opet ništa. Ne znam gdje bi se utakmice trebale igrati da se dvorana napuni – zaključit će Sanja Gamma.


Dvije ponude


Sanja Gamma naigrala se odbojke u raznim klubovima. Od 1998. godine prošla je hrvatsko, tursko, talijansko, poljsko, češko, rusko i korejsko prvenstvo, igrala za čak 17 klubova zaključno s poljskim Chemikom iz Polica prošle sezone.


– Osvojili smo Kup, ali smo na kraju na žalost prvenstvo završili na četvrtom mjestu, iako smo u regularnom dijelu sezone bile prve. Na žalost, bilo je dosta nekih problema, trener neki čudan, sve nešto čudno. Neću ostati u Policama, ali imam dvije ponude na stolu i još je sve u fazi pregovora i nekog razmatranja. No, to je dobro, šesti je mjesec pa da se riješim te brige. Sve je nekako mirno – zaključit će Sanja.