Kreće prvenstvo

Riječki odbojkaši ciljaju prema prvom mjestu u prvom dijelu Superlige

Ivan Volarić

Odbojkaši Rijeke su zadržali gro prošlosezonskog kadra na okupu/Foto Arhiva NL

Odbojkaši Rijeke su zadržali gro prošlosezonskog kadra na okupu/Foto Arhiva NL

Sami sebi smo priznali da smo favoriti i da moramo igrati i kući i vani s istim žarom. Svjesni smo da nas ono najžešće očekuje u drugom dijelu prvenstva kada se igra mini liga sa zagrebačkom i kaštelanskom Mladosti, a nakon toga i »play off« - kaže Velimir Liverić, trener Riječana



RIJEKA Gostovanjem kod Rovinja nadolazećeg vikenda odbojkaši Rijeke otvaraju novo superligaško prvenstvo u koje ulaze prilično ambiciozno nakon što su prošle sezone osvojili treće mjesto, odnosno ostali nadomak plasmana u finale doigravanja, odigravši u polufinalu nekoliko sjajnih, izjednačenih partija s kaštelanskom Mladosti. Riječani svoje ambicije i optimizam temelje na jednostavnoj činjenici da su zadržali glavninu igračkog kadra na okupu, pojačali se na poziciji primača-pucača gdje su bili »najtanji«, a povrh svega jedna mlada skupina kadeta i juniora polako stasava i dolazi na prvoligašku scenu te bi uskoro mogla donijeti i značajan impuls onim iskusnijim snagama trenera Velimira Liverića.


– Prošle sezone smo nakon prvoga dijela prvenstva imali problema na poziciji primača, četvorke i zbog toga smo ovoga ljeta angažirali Ivana Lozića iz Novoga Sada – govori Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke. – Mislim da se odlično uklopio i da je pojačanje za nas. Što se tiče mlađih igrača, oni su u ovih godinu dana sazrili što su i pokazali u pripremnim utakmicama jer smo između ostaloga sve te utakmice i pobijedili. Sve to nas gura u ulogu favorita prvenstva koje se igra bez zagrebačke i kaštelanske Mladosti. Mi smo sami sebi priznali da smo favoriti i da moramo igrati i kući i vani s istim žarom i voljom, jer jedino tako ćemo opravdati ulogu favorita. Kroz utakmice ćemo uvoditi mlade igrače, naše juniore i kadete poput Čargonje, Colnara, Stanića… Da vidimo koliko mogu. Smatram da mogu dosta, ali moraju puno raditi i posvetiti svu pažnju školovanju kako bi imali dobre ocjene i mogli trenirati svaki dan.


Superliga je ove sezone specifična jer u prvom dijelu prvenstva nema zagrebačke i kaštelanske Mladosti koje nastupaju u MEVZA ligi, a u nacionalno prvenstvo će se uključiti tek u drugom dijelu prvenstva u ožujku mjesecu iduće godine.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU