Doigravanje odbojkaša

Odbojkaši Rijeke nakon gotovo dva sata igre slomili otpor Splićana

Ivan Volarić

Fran Pavlović i Kristijan Smiljanić (Rijeka) pokušavaju zaustaviti Dejana Skočića (Split)/Foto M. GRACIN

Fran Pavlović i Kristijan Smiljanić (Rijeka) pokušavaju zaustaviti Dejana Skočića (Split)/Foto M. GRACIN



RIJEKA Prva utakmica četvrtfinala doigravanja odbojkaša: Rijeka – Split 3:1 (28:30, 25:20, 25:23, 25:22). Dvorana mladosti. Gledatelja: 70. Suci: Adamek i Milinović (Zagreb).


RIJEKA: Pavlović 10, Stanić, Ličina 7, Lešić, Donevski, Osojnak 14, L. Lasić 9, Banko (L), D. Lasić 10, Janjanin, Bogdanović 21, Smiljanić 1, Jurčević (L), Colnar.


SPLIT: I. Čosić 6, Klisović, Marčić 7, F. Čosić 3, Gudelj, Kozlica, Skočić 9, Rnjak, Sabljić (L), Giljanović 28, Karaula 8.




Gotovo dva sata trebalo je odbojkašima Rijeke da slome žilavi otpor Splićana u prvoj utakmici četvfinala doigravanja za prvaka. Riječani su se baš kao i u prethodna dva ovosezonska ogleda sa Splitom morali silno namučiti da bi opravdali ulogu favorita i stekli prednost uoči nedjeljnog uzvrata. Osim sa srčanim i nervoznim gostima, koji su se kako je utakmice kretala svojem kraju sve više bavili suđenje, imali su domaći problema i s brojnim slabostima u svojim redovima. Prijem servisa bio je ispod uobičajene razina, a osim toga izbacili su i jako puno servisa. Na sve to nadovezalo se i sjajno izdanje Ante Giljanovića koji je probijao riječki blok sa svih strana, a domaći su imali i silnih problema s prijemom njegovih servisa.