Odbojkaška Superliga

Dvostruki riječki odbojkaški program u Kaštel Starom

Ivan Volarić

Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke/Foto Arhiva NL



RIJEKA Nakon mini zimske pauze ovoga vikenda na parkete se vraćaju hrvatski odbojkaši i odbojkašice u prvom (Superliga) i drugom (Prva liga) odbojkaškom rangu. Odbojkašima Rijeke predstoji prvi od dva uzastopna derbija istekom prvoga dijela sezone. Drugoplasirani Riječani danas gostuju kod trećeplasirane Mladosti Ribola Kaštela (17 sati), sedam dana kasnije na Trsat dolazi vodeća zagrebačka Mladost. Utakmice su to od izuzetne važnosti jer nakon njih slijedi doigravanje prve četiri momčadi u koje se prenosi bodovi iz međusobnih susreta.


– Trebao bi nam barem bod u Kaštelima da potvrdimo drugo mjesto u doigravanju, što nam donosi dodatni bod. Međutim, nema pritiska. Idemo u ove dvije utakmice pokazati što možemo i pokušati izvući maksimum – kaže trener Velimir Liverić koji je u stanci ostao bez kapetana Danijela Jurišića (otišao je raditi u Nizozemsku) te Bojana Janjanina, kojega zbog ozljede trbušnog zida i kuka neće biti mjesec dana.


Odbojkašice Rijeke CO također drugi dio sezone otvaraju u Kaštel Starom. Njihov suparnik (19.30) je ekipa Marina Kaštele, pretposljednji sastav Superlige.