A-2 regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB otvaraju večeras Ligu za prvaka protiv Budve

Igor Duvnjak

Lovro Paparić (Primorje EB)/Foto Arhiva NL

Lovro Paparić (Primorje EB)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke će večeras na svom bazenu s gostima iz Budve za početi nadmetanje u Ligi za prvaka A2 Regionalne lige. Riječ je o razigravanju prvih šest momčadi u koje one prenose osvojene bodove iz redovnog dijela natjecanja i tu najbolje stoji Solaris sa 30 bodova, Budva, koja je Riječane kod kuće nadmašila 15:10, ima dva manje dok primorjaši na diobi petog i šestog mjesta imaju 21 bod. Inače, prva dva kluba mogu računati na promociju, prvoplasirani će izravno u A1 Regionalnu ligu, a drugoplasirani će igrati u doigravanju s pretposljednjim iz višeg razreda.


U klubu s Kantride se ne opterećuju kalkulacijama, svjedoči to i prvi centar, oporavljeni Lovro Paparić, koji je, kao i prvi bek Mislav Vrlić, za sobom već neko vrijeme ostavio duže razdoblje bolovanja i u punom je pogonu.


– Odlično se osjećam, u punom smo režimu Vrlić i ja, kao i svi ostali – rekao je Paparić. – Pred nama je sada jedna jako teška utakmica s Budvom. Što se pak tiče naših konačnih izgleda, mi se moramo bazirati na igru, a kalkulacije pustiti za kraj sezone. Budva je jak suparnik, no mi im možemo parirati. Spremni smo taktički, svježi smo i odmorni.




Riječka momčad u sustavu gdje pobjeda donosi tri boda ima svoje izglede. Trener Igor Hinić se pritom ne razbacuje obećanjima i očekivanjima čekajući nastavak prvenstva nakon ovih zimskih priprema.


– Teoretski se može dostići prvu ili drugu poziciju, no jedno su ambicije, a nešto drugo je njihova realizacija – poručio je kormilar Riječana. – Što se tiče našeg učinka u prvoj fazi prvenstva, bodova nema previše, ljestvice pokazuje realno stanje. Bitno je da momčad ima volju, to je preduvjet za ostvarenje rezultata. Suparnici su kvalitetni, pojačali su se Randžićem iz Vojvodine, tu je bivši crnogorski reprezentativac Danilović. Jako su dobra momčad, igraju najmoderniji vaterpolo u ligi, s puno kretanja. Naši pokazatelji na treningu su dobri, optimist sam kada je riječ o ovoj utakmici.


Susret na bazenu Kantride počinje u 20 sati.