Vaterpolisti Primorja EB

Maroš Tkač: Bit ćemo spremni za Solaris

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Bit će nam jako teško, Šibenčani su se pojačali s Vlahovićem i ruskim centrom Kintsurashvilijem – upozorava slovački napadač u riječkim redovima



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« su dvama visokim pobjedama u razigravanju za plasman za petog do osmog mjesta potopili »Medveščaka«. Nakon što su u Zagrebu slavili sa čak 15:6 na svom su bazenu pobijedili sa 13:8 čime su izborili dva duela sa šibenskim »Solarisom«, a bolji iz tog nadmetanja će biti petoplasirani u hrvatskom prvenstvu.


Mlada momčad trenera Igora Hinića nije najbolje počela utakmicu na Kantridi, u dva navrata se našla u rezultatskom zaostatku, ali je nakon »kašljucanja« domaći stroj proradio u drugoj četvrtini nakon čega su kapetan, raspoloženi golman Fran Čubranić, efikasni napadač Maroš Tkač, centar Lovro Paparić i suigrači otplivali ka očekivanoj, uvjerljivoj pobjedi. Nije ih omela ni činjenica da su bili oslabljeni neigranjem istaknutog napadača Darija Rakovca.


Uloga favorita


– Pokazali smo što smo morali, ipak smo bili veliki favoriti u tom dvoboju – kazao je trostruki strijelac primorjaša, Slovak Maroš Tkač. – Suparnik je, međutim, bio neugodan. Ovakve utakmice nas očekuju iduće sezone u A-2 ligi.Tkač i suigrači su pokazali zavidnu efikasnost u protekle dvije utakmice su dali čak 28 golova.– U počeku utakmice nam ovoga puta nije išlo. Ne znam razlog tome, valjda nam je malo nedostajalo koncentracije na otvaranju utakmice. Radi toga je početak bio ovako težak. Kasnije smo, međutim, počeli pogađati, više smo se koncentrirali i počeli smo postizati golove.

Vrbičić i Hinić


Riječane sada očekuju dvije utakmice sa šibenskim »Solarisom« koji je pokazao snagu u duelima sa splitskim POŠK-om, prvo visokom domaćom pobjedom, te potonjim splitskim remijem 11:11. Dok će se prema očekivanju prvak »Jug CO« i »Mladost« otimati za šampionski naslov, »primorjaši« se nadaju konačnom petom mjestu u Hrvatskoj. U tom nadmetanju će na klupama biti dva nekadašnja slavna centra, Renato Vrbičić na šibenskoj i Igor Hinić na onoj riječkoj.




– Dobro ćemo se pripremiti za utakmice sa »Solarisom«, naravno da želimo pobijediti. Bit će nam jako teško, Šibenčani su se pojačali s Vlahovićem i ruskim centrom Kintsurashvilijem, ali bit ćemo spremni. Mogu samo reći da ćemo dati svoj maksimum, svakako želimo dobiti ove utakmice.


Peto mjesto u Hrvatskoj bi za mladu riječku momčad na koncu bio uspješan završetak sezone, koja je za mnoge u redovima sastava s Kantride i prva seniorska sezona.– Peto mjesto bi bio dobar kraj sezone za nas. Iako rezultati cijelu sezonu nisu bili baš dobri, ako bismo osvojili peto mjesto, to bi bilo jako lijepo. Bili bismo zadovoljni – poručio je Tkač.