Sukob u Vogošću

U tučnjavi navijača nogometnih klubova Lech iz Poznana i Sarajevo ozlijeđeno četrnaest osoba

Hina

Prema prikupljenim informacijama izgredi su zaustavljeni tek nešto prije dva sata ujutro, a pri tom je ozljeđeno pet policajaca i devet sudionika tučnjav



Veći broj osoba je ozlijeđen, a desetak automobila oštećeno je u masovnoj tučnjavi u Sarajevu u noći između ponedjeljka i utorka, u kojoj su sudjelovali navijači nogometnih klubova Lech iz Poznana i Sarajeva.


Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije Irfan Negić potvrdio je u utorak ujutro da je policija intervenirala zbog masovne tučnjave koja je započela nešto prije ponoći.


“U intervenciji je sudjelovao veliki broj policajaca uključujući i posebnu policijsku postrojbu”, kazao je Nefić.




Prema prikupljenim informacijama izgredi su zaustavljeni tek nešto prije dva sata ujutro, a pri tom je ozljeđeno pet policajaca i devet sudionika tučnjave. Nitko nije zadobio teže ozljede, a oštećeno je desetak automobila od kojih pet policijskih te jedan autobus.


Do sukoba je došlo u sarajevskom prigradskom naselju Vogošća u okolici hotela u kojemu su bili smješteni poljski navijači. Tučnjavi u Vogošći prethodio je manji sukob navijačkih skupina koji se ranije tijekom večeri dogodio na Baščaršiji.


Poljski Lech gostuje u utorak na Koševu, gdje će protiv Sarajeva igrati utakmicu 2. pretkola Lige prvaka.