Turnir u Wuhanu

Petra Martić se plasirala u četvrtfinale gdje je čeka prva igračica svijesta

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



WUHAN Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Wuhanu, ona je u susretu 3. kola uvjerljivo svladala Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6-3, 6-1 za samo 58 minuta igre.


Martić je za prvi set bio dovoljan jedan »break« kojega je ostvarila u četvrtoj igri. Kod rezultata 4-2 naša je prva igračica bila suočena s jedinom »break-loptom« suparnice u prvoj dionici susreta, ali tada je Kudermetova pogriješila i propustila priliku za povratak u set.


Već u prvoj igri drugog seta Martić je stigla do »breaka« prednosti nakon što je Kudermetova promašila lagani volej, da bi odmah u sljedećoj igri izvukla 15-40. Na prvu »break-loptu« je uspjela istrčati kratku loptu Ruskinje i poentirati, a na drugu je odservirala servis-winner. Izgleda da je to slomilo duh Kudermetove koja je do kraja dvoboja još dva puta pokleknula na svom početnom udarcu.




Martić će u četvrtfinalu igrati protiv prve igračice svijeta Australke Ashleigh Barty koja je svladala Amerikanku Sofiju Kenin sa 6-3, 7-5.