MARIN ČILIĆ

Nadam se da ću biti stoposto spreman za Australian Open

Hina

Marin Čilić/Foto Arhiva NL

Marin Čilić/Foto Arhiva NL

Koljeno je bilo malo ukočenije nego što je uobičajeno. Možda je to samo zato što se radi o prvom meču«, rekao je Čilić nakon što je protiv 6. tenisača svijeta okrenuo zaostatak od 2-7 u odlučujućem »tie-breaku« koji je igran umjesto trećeg seta, a s kakvim će se tenisači susresti i na Australian Openu, ako će doći do rezultata 6-6 u petom setu.



MELBOURNE »Treba mi još nekoliko mečeva i treninga te se nadam da ću biti stoposto spreman«, izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u srijedu, nakon što je na ekshibicijskom turniru Kooyong Classic u Melbourneu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-3, 4-6, (15-13), referirajući se na bolove u koljenu zbog kojih je morao otkazati nastup na prošlotjednom turniru u indijskom Puneu, gdje je Anderson u finalu svladao Ivu Karlovića.


»Koljeno je bilo malo ukočenije nego što je uobičajeno. Možda je to samo zato što se radi o prvom meču«, rekao je Čilić nakon što je protiv 6. tenisača svijeta okrenuo zaostatak od 2-7 u odlučujućem »tie-breaku« koji je igran umjesto trećeg seta, a s kakvim će se tenisači susresti i na Australian Openu, ako će doći do rezultata 6-6 u petom setu.


»Osjećam da sam malo “zahrđao”, ali dobro sam udarao loptu i osjećam da sam u dobroj formi«, dodao je sedmi tenisač svijeta koji je prije nešto manje od godinu dana poražen u pet setova finala Australian Opena od Švicarca Rogera Federera.




Ovogodišnji prvi Grand Slam turnir sezone započet će u ponedjeljak, 14. siječnja, a ždrijeb za glavni turnir bit će održan u četvrtak, 10. siječnja. Osim Čilića, u muškom pojedinačnom dijelu turnira Hrvatsku će predstavljati Borna Ćorić i Ivo Karlović, dok će se kod tenisačica u ždrijebu naći Donna Vekić i Petra Martić. Čilića na Kooyong Classicu u četvrtak očekuje dvoboj protiv ljevorukog Španjolca Fernanda Verdasca, koji je u dva ekshbicijska meča odigrana u ponedjeljak i utorak u Adelaideu ostvario dvije pobjede protiv Borne Ćorića.