US Open

Medvjedev prvi put u polufinalu Grand Slam turnira

Hina

Danil Medvjedev/Foto: REUTERS

Danil Medvjedev/Foto: REUTERS



Peti tenisač svijeta, 23-godišnji Rus Danil Medvjedev prvi put u karijeri probio se u polufinale na Grand Slam turnirima, nakon što je u četvrtfinalnom dvoboju US Opena odigranom na stadionu Arthur Ashe svladao 34-godišnjeg Švicarca Stana Wawrinku (ATP – 24.) sa 7-6 (6), 6-3, 3-6, 6-1 za dva sata i 34 minute igre.   


Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a baš kao i prije dvije godine u Wimbledonu, ruski tenisač je slavio u četiri seta, iako je nakon samo sedam gemova zatražio liječničku pomoć zbog bolova u butnom mišiću i činilo se da neće biti sposoban završiti meč, pogotovo nakon što je izgubio servis u desetom gemu, kad je mogao završiti prvu dionicu.


No, Medvjedev je osvojio prvi set u ‘tie-breaku’, potom je osvojio i drugi zahvaljujući ‘breaku’ za 3-1. Wawrinka je vratio nadu osvajanjem trećeg seta, ali se njegova igra raspala u četvrtom setu koji je izgubio za 25 minuta osvojivši samo jedan gem.




Medvjedev je probojem u polufinale na US Openu nastavio niz sjajnih rezultata na seriji turnira koji su prethodili zadnjem Grand Slam natjecanju u 2019. godini, a na kojima je bio pobjednik u Cincinnatiju svladavši u finalu Davida Goffina, a u polufinalu Novaka Đokovića, te finalist u Montrealu (poraz od Nadala) i Washingtonu (poraz od Kyrgiosa).


Bez obzira kako završi njegova njujorška priča, Medvjedev će nakon US Opena biti četvrti tenisač svijeta, što će mu biti najbolji renking u karijeri i osigurat će nastup na završnom turniru ATP Finalu osmorice najboljih u Londonu.


Medvjedev će se za mjesto u svom prvom Grand Slam finalu boriti protiv boljeg iz dvoboja Švicarca Rogera Federera i Bugarina Grigora Dimitrova, koji je na rasporedu u srijedu rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu.