WTA Washington

KAKVA DRAMA U FINALU Donna Vekić propustila čak četiri meč lopte i ostala bez naslova

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u nedjelju u finalu teniskog WTA turnira u Washingtonu, od nje je sa 6-4, 6-7(7/9),2-6 poslije dva sata i 33 minute bolja bila Ruskinja Svetlana Kuznjecova.


Prvi set je Vekić dobila 6-4 nakon 51 minutu igre, no u drugom setu Ruskinja igra bolje, ne gubi ni jedan svoj servis, a 22-godišnja Osječanka propušta četiri meč lopte, od koje jednu u tie– breaku.


U trećem setu potpuna dominacija Kuznjecove koja lako dolazi do vodstva 5-0 da bi onda vrlo brzo meč privela kraju u svoju korist.




Vekić je u meču servirala tri asa, a Kuznjecova osam. Obje su tenisačice napravile po šest dvostrukih pogrešaka. Vekić je četiri puta gubila svoj servis, a suparnici ga je uzela tri puta. Ruskinja je bila bolja na prvom servisu, osvojila je 71 posto poena, dok je hrvatska tenisačica osvojila 68 posto poena na prvom servisu, no Vekić je imala više osvojenih poena na drugom servisu, 47 posto naprama 45.


Zahvaljujući plasmanu u finale Vekić je na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak na 37. mjestu što joj je najbolji ranking karijere. Da je pobijedila bila bi 33. tenisačica svijeta i na US Open bi ušla kao nositeljica. Vekić je ostala na dva osvojena naslova u karijeri, 2014. je slavila u Kuala Lumpuru, a prošle godine u Nottinghamu. Kuznjecovoj je ovaj drugi naslov u Washingtionu, nakon onog osvojenog 2014., donio plasman među prvih 100 tenisačica, ona se sada nalazi na 87. poziciji na WTA ljestvici.