Fed kup

Druga pobjeda hrvatskih tenisačica

Hina

Ana Konjuh / Reuters

Ana Konjuh / Reuters

Odlučujući bod donio je par Ana Konjuh – Darija Jurak, koji je sa 6-4, 6-3 svladao kombinaciju Jemulina, Ostapenko



BUDIMPEŠTA Hrvatske tenisačice ostvarile su i drugu pobjedu u grupi D na turniru Prve skupine Fed Cupa u Budimpešti pobijedivši Latviju 2-1 i u petak će igrati za prvo mjesto koje vodi u razigravanje.


Odlučujući bod donio je par Ana KonjuhDarija Jurak, koji je sa 6-4, 6-3 svladao kombinaciju Jemulina, Ostapenko.


Prvi bod Hrvatskoj, baš kao i dan ranije protiv Luksemburga, donijela je Ana Konjuh, svladavši sa 6-2, 6-0 Darta-Elizabete Jemulinu, koja nije rangirana na WTA listi.




Donnu Vekić je 6-3, 6-1 svladala 266. igračica svijeta Jelena Ostapenko, u meču u kojem je rezultat bio izjednačen do 3-3 u prvom setu, a do kraja je Latvijka izgubila još samo jedan gem.


U paru se, međutim, iznenađenje nije dogodilo, iako su Hrvatice ipak imale teži posao nego dan ranije protiv Luksemburga, kad su u paru slavile sa 6-0, 6-0.


U trećem kolu u petak (početak u 16 sati) Hrvatska će igrati protiv Belgije i to će biti odlučujući susret za prvo mjesto u grupi. Pobjednik će potom u razigravanje protiv najboljeg iz grupe A (tu je poziciju već osigurala Srbija), a bolji iz tog ogleda otići će u travanjsko doigravanje za Svjetsku skupinu II.