WTA turnir u Japanu

Donna Vekić pobijedila Francuskinju Garciju i ušla u osminu finala Osake

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

OSAKA Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u osminu finala teniskog WTA turnira Osaka gdje je u prvom kolu sa 7-5, 6-2 svladala Francuskinju Caroline Garciu poslije dva sata igre. U prvom setu je Vekić suparnici odmah na početku uzela servis, no onda je francuska tenisačica vratila servis. U setu u kojem je napravila šest dvostrukih grešaka Vekić je Garciji uzela još jednom servis za 6-5 i nakon toga ga je privela sigurno kraju u svoju korist poslije sat vremena igre.

U drugom setu Vekić opet suparnici uzima srervis i to nakon 11 i pol minuta igre. Vekić drži prednost i još jednom uzima servis za 4-1 da bi nakon 55 minuta okončala meč.


Vekić je u meču servirala osam aseva, ali je napravila deset dvostrukih pogrešaka. Garcia je napravila 28 neprisiljenih pogrešaka, 16 u prvom setu, a hrvatska tenisačica 25.


Ovo je bio osmi međusobni ogled između Vekić i Garcije i četvrta pobjeda hrvatske tenisačice koju u osmini finala u Osaki čeka bolja iz susreta između Francuskinje Kristine Mladenović i Japanke Misaki Doi.