Teniski turnir

Borna Ćorić nije uspio ući u polufinale turnira u kineskom Zhuhaiju

Hina

Borna Ćorić/Foto Arhiva NL

Borna Ćorić/Foto Arhiva NL



ZHUHAI  Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u kineskom Zhuhaiju nakon što je u četvrtfinalu izgubio od Australca Alexa De Minaura (ATP 31.) s 2-6, 6-4, 4-6 za dva sata i 19 minuta igre. 


Bio je to prvi međusobni susret 22-godišnjeg Hrvata i 20-godišnjeg Australca, koji je radio puno manje neprisiljenih pogrešaka u meču.


Prvi hrvatski reket je loše ušao u meč. Već u prvom gemu je izgubio svoj servis. Mogao se odmah vratiti, u drugom gemu je imao break loptu za povratak u set, ali nije uspio. Nažalost, U sedmom gemu Ćorić je po drugi put izgubio svoj servis i set je nakon 37 minuta otišao u nepovrat.




Na otvaranju drugog seta gledali smo potpuno istu sliku. Australac je u prvom gemu napravio break i poveo 2-0. Ćorić je uzvratio s tri gema u nizu okrenuvši rezultat u svoju korist (3-2), ali je kod rezultata 3-3 ponovo ispustio svoj servis. Srećom, već u idućoj igri ga je vratio izjednačivši na 4-4, a potom dobio još dva gema u nizu za 6-4 i 1-1 u setovima.


Odlučujući set opet je bolje započeo Australac i u trećem gemu došao do »breaka« za vodstvo od 2-1, a Ćorić dokraja nije imao snage doći ni do »break-lopte« na servis de Minaura.De Minaur će u polufinalu igrati protiv Španjolca Roberta Bautista Aguta koji je u četvrtfinalu bio bolji od Talijana Andreasa Seppija sa 6-2, 6-2.