Veliki podvig

BRAVO BORNA Sjajni Ćorić pobijedio prvog tenisača svijeta

Hina

U 85 minuta njihovog madridskog dvoboja Ćorić je strpljivom igrom uništio Murrayjevu taktiku



Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je u četvrtak prvog tenisača svijeta Britanca Andyja Murrayja sa 6-3, 6-3 te tako postao prvi igrač u povijesti turnira Masters 1000 serije u Madridu, koji je stigao do četvrtfinala kao ‘sretni gubitnik’ iz kvalifikacija.


Sjajno je 20-godišnji Zagrepčanin iskoristio svoj status kao i sadašnju formu svjetskog ‘broja 1’, kojeg je uspio pobijediti po drugi put u njihovom četvrtom dvoboju. Zanimljivo, kad je svladao Murrayja prije godinu dana u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, također je u glavni ždrijeb ušao kao ‘sretni gubitnik’.


U 85 minuta njihovog madridskog dvoboja Ćorić je strpljivom igrom uništio Murrayjevu taktiku. Britanac je u prvom setu čak triput gubio servis i osvojio jedan poen na drugom servisu.




Nešto izjednačeniji bio je drugi set, u kojem je Ćorić do ključne prednosti stigao u osmom gemu, kada je iskoristio svoju drugu priliku za ‘break’. Šest poena poslije, jedan od najboljih tenisača nove generacije mogao je proslaviti svoju prvu pobjedu nad svjetskim brojem 1.


Murray je u dva seta napravio 28 neforsiranih pogrešaka, a imao samo 14 izravnih poena. Ćorić je 21 pogrešku kompenzirao sa isto toliko ‘winnera’.


U svom drugom četvrtfinalu na turnirima Masters 1000 serije Borna Ćorić čeka pobjednika dvoboja Bugarina Grigora Dimitrova i Austrijanca Dominica Thiema. Protiv najboljeg bugarskog tenisača nije nikada igrao, a 23-godišnjeg Austrijanca je pobijedio sa 6-1, 7-5 na tvrdoj podlozi u Miamiju ove godine.


ATP Madrid – 3. koloBORNA ĆORIĆ (HRV) – Andy Murray (VB/1) 6-3, 6-3Alexander Zverev (Njem) – Tomaš Berdych (Češ/11) 6-4, 6-4David Goffin (Bel/9) – Miloš Raonić (Kan/5) 6-4, 6-2Kei Nishikori (Jap/6) – David Ferrer (Špa) 6-4, 6-3Novak Đoković (Srb/2) – Feliciano Lopez (Špa) 6-4, 7-5