Prva liga rukometašica

Zamećanke dočekuju Split koji je poražen u Crikvenici

Igor Duvnjak

Adrijana Prosenjak/Foto Arhiva NL

Adrijana Prosenjak/Foto Arhiva NL

Neće nam biti lako jer su se gošće opekle na »Murvici«, vjerojatno su očekivale pobjedu. Doći će maksimalno motivirane i spremne – tvrdi trenerica Adrijana Prosenjak



RIJEKA Rukometašice »Zameta« poslije poraza u Sesvetama danas pišu prvu domaću zadaću u ovom prvenstvu, pred vratima je utakmica sa »Splitom 2010« u kojoj se uglavnom kompletirana postava trenerice Adrijane Prosenjak nada prvim prvenstvenim bodovima.


– Osim Elene Mršić zdrave su sve djevojke koje konkuriraju za sastav. Kada se sjetimo onih koje ne mogu igrati već duže vrijeme, svjesne smo da smo desetkovane. Mučimo se, patimo… – kaže Adrijana Prosenjak. – Radovat ćemo se dvostruko više svakom osvojenom bodu nego što je to bilo prošle sezone. Bit će uspona i padova, tako smo u Sesvetama imale i dobrih trenutaka, ali crnih rupa, pogotovo s tehničkim greškama, koje su nas na koncu stajale dosta visokog poraza. To moramo smanjiti sa »Splitom«.


Čagalj na klupi


Splićanke na Zamet dovodi trener Željko Čagalj, dobro poznat u riječkom rukometu, nekadašnji trener Zamećanki. Nedavno je njegov sastav poražen u Crikvenici od »Murvice«, sada se opet vraća na Kvarner.




– »Split 2010« je ekipa s novom vanjskom linijom, sve ostale igračice su iste već godinama. Iskusna su postava, a mi svoju šansu moramo tražiti kroz maksimalnu borbenost, svaka igračica mora od sebe dati »120 posto«. Jedna mora bodriti drugu, poticati, motivirati… Moramo biti požrtvovani i u obrani i smanjiti tehničke greške. Neće nam biti lako jer su se Splićanke opekle na »Murvici«, vjerojatno su očekivale pobjedu protiv novih prvoligašica. Doći će maksimalno motivirane i spremne. Kolega Čagalj je iskusan trener, znat će motivirati svoju ekipu.


Poletjeti na krilima


Zamećanke vjeruju da mogu »poletjeti na krilima«, iskoristiti kvalitete iskusnijih, Josipe Jerčinović s desne i Ree Jelenović s lijeve strane.


– Naša krila imaju iskustva. Moramo raširiti igru, kako na postavljenu obranu tako i u polukontri te s »brzim centrom« kako bi što više lopti u završnicu stiglo krilima. Nismo ekipa koja ima vanjski šut te moramo što više koristiti krila, a kombinatorikom stvarati prostor za udarce iz blizine ili za prolaz.


Podmlađene Zamećanke očekuju borbu za ostanak.


– Dajemo priliku mladima, igraju i igračice 2000. godišta. Mlade su i moraju pokazati »jesu ili nisu« pogotovo sa zalaganjem i željom, a onda će istalo doći po sebi. Ne očekujemo da rješavaju utakmicu već da pomognu ekipi. Bit će nam teško do pauze, do studenoga kada bi nam se trebala priključiti Lara Židek. Što god osvojimo do tada, bit ćemo zadovoljne. Teško je uigrati promijenjeni sastav, ali nema plakanja. Moramo se snaći i znati reagirati u bilo kakvoj situaciji. Primaran cilj je ostanak u ligi, no nećemo raditi euforiju od pobjede niti padati u očaj zbog poraza – zaključuje Prosenjak.


Utakmica na Zametu počinje u 18 sati.