Lino Červar

Moram pohvaliti sve igrače na čelu s kapetanom Duvnjakom, pokazali su karakter

Hina

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS

Navijači su bili upravo sjajni, kao da smo igrali u Hrvatskoj. Nadam se da će ovo biti poticaj da nam dođu u još velikom broju i u sljedećim utakmicama - rekao je izbornik Hrvatske



MUENCHEN Bila je to očekivano vrlo teška utakmica, koju smo mi zasluženo dobili jer smo igrali dinamičan i moderan rukomet, a pokazali smo i karakter kada smo se dvaput vraćali iz zaostatka – kazao je nakon pobjede nad Islandom (31-27) u 1. kolu skupine B SP-a u Muenchenu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar.


– Loše smo otvorili utakmicu, pogotovu u obrani i to nije bilo dobro, iako smo u napadu imali dosta uspješnih opcija. U drugom poluvremenu smo poboljšali obranu koja nam je i donijela pobjedu jer Island više nije dolazio do lakih golova. Moram pohvaliti sve igrače, pokazali su karakter, na čelu s kapetanom Duvnjakom, pa je tek sada jasno kako nam je nedostajao na EURU lani u Hrvatskoj – kazao je Červar koji je pohvalio i hrvatske navijače koji su ispunili dvije trećine od 12.000 mjesta minhenske Olimpijske dvorane.


– Navijači su bili upravo sjajni, kao da smo igrali u Hrvatskoj. Nadam se da će ovo biti poticaj da nam dođu u još velikom broju i u sljedećim utakm icama. Moramo ostati skromni, pobijedili smo u prvoj utakmici, ali to su tek dva osvojena boda i to protiv Islanda, koji je proiv nas oidgrao jako dobro. Slijedi nam Japan u nedjelju, i to neće biti laka utakmica iako je Japan danas uvjerljivo poražen od Makedonije. Japanci nisu loši, pokazali su da znaju igrati rukomet, ali su pokazali i neiskustvo. Brzo trče i moramo se regenerirati fizički za susret s njima – zaključio je Červar.




Islandski izbornik Gudmndur Gudmundsson odao je počast hrvatskoj ekipi.


– Hrvatska je jedna od najboljih ekipa i zato sam ponosan na svoje momke. Igrali smo fantasitčno s izuzetkom pet minuta u prvom i desetak minuta u drugom dijelu. Nažalost, Hrvatska je predobra i preiskusna momčad da to ne bi iskoristila. Ipak, imamo ekipu s puno mladih igrača, s jedva desetak utakmica pa im je ovo jedno dobro iskustvo – kazao je islandski izbornik.«