Rukometni mercato

Josipa Jerčinović prelazi iz Zameta u Murvicu

Igor Duvnjak

Josipa Jerčinović/Foto Arhiva NL

Josipa Jerčinović/Foto Arhiva NL



RIJEKA Kako stvari stoje, nove prvoligašice iz crikveničke »Murvice« bi u ovoj podužoj prvoligaškoj pauzi uskoro mogle dobiti značajno pojačanje, iskusno kvalitetno desno krilo rukometašica »Zameta« Josipu Jerčinović. Riječ je o želji crikveničkog kluba koja traje već mjesecima, o tome se pričalo i ljetos, međutim je tada rasplet bio drugačiji. Josipa je pokušala u Danskoj, na koncu se vratila u Rijeku, nakon priprema je odigrala i prvu prvenstvenu utakmicu u kojoj su Riječanke na svom parketu poražene od »Splita 2010«.


Već su i tićima oko dvorane na Zametu poznate dugotrajne financijske i organizacijske stranputice kluba koji baš ove godine obilježava 60 godina postojanja a već mjesecima, uz ostalo, nema ni predsjednika, ispada da ga nitko ne želi a činjenice da u »Zametu« faktički postoje samo tajnica, trenerica i igračice se tako reflektira na osipanje ionako mlade ekipe, skorašnji vjerojatni odlazak Josipe Jerčinović je samo potvrda toga. Ona će se praktički time nakon svega vratiti u svoj kraj, iz susjednog je Bribira, a rođena je 1993. godine i svakako će kao afirmirana prvoligaška igračica predstavljati itekakvu »dodatnu vrijednost« za sastav trenera Mladena Prskala. U svemu propisi nisu nikakav problem iako je Josipa već odigrala jednu utakmicu za Zamećanke, prijelazni rok naime još traje i nova bi igračica imala pravo nastupa za novi klub već u idućoj utakmici. Tog nastupa baš neće biti tako brzo budući da je radi priprema reprezentacije i potonjeg nastupa na Igrama mnladih u rukometu na pijesku prvenstvo prekinuto. Crikveničanke još ne znaju točno datum prvog idućeg nastupa, navodno bi to moglo biti 19. listopada kada im dolazi »Zrinski«. Pitanje je hoće li im se do tada oporaviti već duže vremena ozlijeđena Antonija Butković.


»Murvica« se inače do sada ovog ljeta već pojačala bivšim Zamećankama, došla joj je mlada vanjska igračica Antonela Kalčić i uz nju i lijevo krilo Ana Paurević, sada čeka »treću sreću«, Josipu Jerčinović.