EP rukometašica

Hrvatske rukometašice u skupini 4

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Reprezentacije su podijeljene u sedam skupina po četiri reprezentacije, a plasman na Europsko prvenstvo izborit će prve dvije najbolje ekipe iz svake grupe, te najbolja treća ekipa ukupno iz svih skupina



U švedskom Kristianstadu u četvrtak je održan ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometašica koje će se od 4. do 18. prosinca 2016. godine održati u Švedskoj, a hrvatska reprezentacija je smještena u skupinu 4 zajedno s Crnom Gorom, Makedonijom i Slovenijom. 


Reprezentacije su podijeljene u sedam skupina po četiri reprezentacije, a plasman na Europsko prvenstvo izborit će prve dvije najbolje ekipe iz svake grupe, te najbolja treća ekipa ukupno iz svih skupina.


Dva mjesta u kvalifikacijskim skupinama su još prazna, a bit će poznata nakon izlučnih turnira na kojima će nastupiti u jednoj skupini Azerbejdžan, Bugarska i Farski Otoci, a u drugoj skupini Izrael, Kosovo i Finska. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine borbu će nastaviti kvalifikacijama.




KVALIFIKACIJSKE SKUPINE


SKUPINA 1: Norveška, Rumunjska, Bjelorusija, Litva


SKUPINA 2: Srbija, Češka, Ukrajina, Italija


SKUPINA 3: Španjolska, Austrija, Nizozemska te pobjednik kvalifikacijske skupine A


SKUPINA 4: Crna Gora, HRVATSKA, Makedonija, Slovenija


SKUPINA 5: Mađarska, Poljska, Slovačka i pobjednik kvalifikacijske skupine B


SKUPINA 6: Danska, Rusija, Turska, Portugal


SKUPINA 7: Francuska, Njemačka, Island, Švicarska.


Kvalifikacije počinju 7. listopada ove odine, a završavaju 5. lipnja 2016. Europsko prvenstvo će se igrati u pet gradova (Stockholm, Kristianstad, Malmö, Helsingborg, Gotheborg), a Švedska kao domaćin je izborila direktan plasman na EP.