ZOIM

Zbašnik i Kolega bez plasmana u superveleslalomu

Hina

Lana Zbašnik / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

Lana Zbašnik / Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

Prvoga dana natjecanja na II. Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika, alpski skijaši Lana Zbašnik i Samuel Kolega u superveleslalomu, ali oboje su ostali bez plasmana. I Zbašnik i Kolega odustali su u posljednjoj trećini utrke, Zbašnik je na drugom prolazu imala 23. rezultat, a Kolega 25.

LILLEHAMMER Prvoga dana natjecanja na II. Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lillehammeru nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika, alpski skijaši Lana Zbašnik i Samuel Kolega u superveleslalomu, ali oboje su ostali bez plasmana.I Zbašnik i Kolega odustali su u posljednjoj trećini utrke, Zbašnik je na drugom prolazu imala 23. rezultat, a Kolega 25.

Kod skijašica pobijedila je Austrijanka Nadine Fest s vremenom 1:11.93 minuta, 63 stotinke zaostala je srebrna, još jedna Austrijanka Julia Scheib, a 76 stotinki brončana Švicarka Aline Danioth.


U konkurenciji skijaša najbrži je bio Amerikanac River Radamus sa 1:10.62, tri stotinke zaostao je srebrni Talijan Pietro Canzio, a 41 stotinki brončani Austrijanac Manuel Traninger.