CRO Race

VLADIMIR MIHOLJEVIĆ: Jamčim da ćemo imati jako puno razloga da budemo ponosni

Ivana Vaupotić

Vladimir Miholjević/Foto D. JELINEK

Vladimir Miholjević/Foto D. JELINEK



ZAGREB Sve je spremno za šestodnevnu biciklističku utrku kroz Hrvatsku, koja će ove godine biti održana kao CRO Race, od 1. do 6. listopada. Iako su ime i termin drugačiji, u pitanju je međunarodni sportski događaj u organizaciji proslavljenog hrvatskog biciklista Vladimir Miholjević i tvrtke Top Sport Events, koji su od 2015. do 2018. godine potpisali četiri izdanja uspješne utrke Tour of Croatia.


U međuvremenu je došlo do raskida suradnje s nekadašnjim parterom i, posljedično, do pravne bitke, zbog koje je moralo doći do promjene imena i termina. No, tu temu ni slučajno ne treba potencirati uoči sportskog spektakla koji u prvi plan stavlja biciklizam i prirodne ljepote Hrvatske.


– Jamčim vam da ćemo svi zajedno imati jako puno razloga da budemo ponosni. Prošle godine je više od 190 zemalja u svijetu primalo neki oblik televizijskog sadržaja s naše utrke. Na primjer, ulazak u cilj na Biokovu samo u Francuskoj se pratio u više od dvjesto tisuća kućanstava. Svi smo uvjereni da ćemo sada napraviti dodatni napredak u tom segmentu. Lani je signal s naše utrke kombiniran između kanala Eurosport 1 i Eurosport 2. Ove godine svakoga dana ćemo imati dva sata direktnog prijenosa na Eurosportu 1 – istaknuo je Mihaljević.




Brojke govore da će biciklisti iz osamnaest ekipa u tih šest dana na početku listopada proći 1022 kilometra kroz veći dio Hrvatske. Svima koji znaju kako izgledaju kadrovi takve utrke savršeno je jasno da je riječ o iznimnoj promociji zemlje.


– Siguran sam da ćemo se i ove godine pokazati kao dobri domaćini. Kada govorimo o ovako velikim sportskim događajima, moramo znati da tu postoji više aspekata koristi koju donose. Prvi je promocija Hrvatske kao turističke destinacije. Međutim, ne treba zaboraviti da su ovakvi događaji izuzetno važni za lokalnu ekonomiju – objasnio je Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma.


Naravno, podjednako je važan i sportski segment. Na utrci CRO Race nastupit će i tri hrvatska biciklista, Radoslav Rogina, Josip Rumac i Viktor Potočki.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU