Valter Matošević

Trener rukometaša Zameta locirao je probleme u igri uoči početka nove sezone

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Valter Matošević/Foto Arhiva NL

Kada je riječ o napadu, moramo ići više okomito prema golu, napadati suparnička vrata, biti opasni po mrežu. Pritom se nikako ne treba bojati pucanja - kaže trener Zamećana



RIJEKA  Rukometaši Zameta posjetili su svoje crikveničke susjede i prijatelje na turniru tamošnjeg Mornara Crikvenice na kojem su osvojili drugo mjesto nakon što su poslije polufinalne pobjede nad Rudan Labinom u finalu poraženi od Bjelovara. Trener Valter Matošević, prošlosezonski trener Crikveničana, koji su četvrti na svom turniru, slažući mozaik igre kockice koje još valja izbrusiti da bi zasjale u pravom sjaju.


– U našoj igri u Crikvenici vidio sam dobrih i loših stvari, neke loše navike. Prvenstveno moramo poraditi na tome da se brže vraćamo u obranu i kada se vratimo da se pravilno postavimo prema suparničkom napadu, da formiramo obranu – kazao je trener Zamećana. – Na tome moramo dosta raditi. Također, kada je riječ o napadu, moramo ići više okomito prema golu, napadati suparnička vrata, biti opasni po mrežu. Pritom se nikako ne treba bojati pucanja. Na tom segmentu ću najviše inzistirati kao i na agresivnosti u obrani. Uz spomenuto ima i dobrih stvari. Bilo je stvarno odličnih momenata. Pokušali smo i zonu 5-1, koja je dosta dobro funkcionirala. Igrali smo 6-0, koja nam je u načelu prva obrana, a tu se ne može dogoditi da igrač slobodno ulazi na sedam i pol metara i radi s loptom što hoće neometan, bez da ga itko faulira. Uglavnom, ima još puno posla, ali sve u svemu zadovoljan sam. Mislim tu i na odnos prema igri i na borbenost, a uz to u svemu treba naglasiti da su igrači jako umorni. Mi smo u pripremnom periodu, teške su noge. Igrači su u tjednu prije turnira u Crikvenici odradili jedanaest treninga. Teško je tako funkcionirati, uz to bilo je vruće u dvorani, ali to su samo pripremne utakmice.


Riječani su odigrali već sedam pripremnih utakmica, uz naporne treninge imaju sitnijih zdravstvenih problema, ali nitko ne ispada iz stroja radi neke ozbiljnije ozljede. U ritmu treninga i uigravanja momčadi bit će naravno još prijateljskih ogleda uoči prvenstva.




– Nema srećom ozbiljnih teškoća. Imamo tu istegnuća mišića ili problema s leđima, stvari koje su sasvim normalne za pripremni period. Posao se dobro odrađuje, dečki dobro treniraju, moram ih stvarno pohvaliti. Očekujem da to netko gore vidi i da će nas pomaziti. Što se tiče prijateljskih utakmica, u kontaktu sam s Vladom Šolom. Trenira kinesku momčad Beijing Sport University, razgovarat ćemo o našoj utakmici. U slučaju dogovora igralo bi se 17. rujna, tjedan dana prije početka prvenstva. Time bi sve bilo zaključeno, a onda nas čeka početak Premijer lige, gostovanje u Vinkovcima, tamošnja Spačva je stalno u našem fokusu – rekao je Matošević.