Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
17. siječnja 2020.
Ispis članka: Petra Vlhova i Marco Schwarz pobjednici paralelnog slaloma u Oslu - Novi List

NoviList.hr

Petra Vlhova i Marco Schwarz pobjednici paralelnog slaloma u Oslu

Svjetski skijaški kup

1. siječanj 2019 20:14

Napisao: HINA

 Marco Schwarz/Foto REUTERS

OSLO Slovakinja Petra Vlhova i Austrijanac Marco Schwarz pobjednici su paralelnog slaloma Svjetskog skijaškog kupa koji je održan u Oslu. Vlhova je do pobjede došla nakon što je u finalu bila bolja od najbolje skijašice svijeta Amerikanke Mikaele Shiffrin.

Na putu do pobjede 23-godišnja Slovakinja je bila bolja od Švicarke Aline Danioth, Talijanke Irene Curtoni, te u polufinalu od Šveđanke Anne Sven Larsson. U borbi za treće mjesto Švicarka Wendy Holdener je pobijedila Swenn Larsson.

U muškoj konkurenciji slavio je 23-godišnji Austrijanac koji je u finalu bio bolji od Britanca Davea Rydinga. Treći je bio Švicarac Ramon Zenhausern nakon pobjede protiv Šveđanina Andrea Myhrera.

Schwarz je u osmini finala bio bolji od Francuza Alexisa Pinturaulta, u četvrtfinalu je slavio protiv Šveđanina Matthiasa Hargina, a u polufinalu od Švicarca Zenhausern. Najbolji skijaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher je ispao u četvrtfinalu od Rydinga.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Amerikanka Shiffrin sa 1114 boda, druga je Vlhova sa 668 bodova, a treću poziciju drži Švicarka Wendy Holdener sa 454 boda.

U slalomu vodi Shiffrin sa 580 bodova, Vlhova ima 500, a Holdener sa 315 bodova.

U muškoj konkurenciji vodi Hirscher sa 656 bodova ispred Austrijanca Maxa Franza sa 408 i Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa 392 boda.
U poretku slalomaša vodi Hirscher sa 236 bodova, drugi je Austrijanac Schwarz s bodom manje, a treće mjesto drži Švicarac Daniel Yule sa 217 bodova.

Nakon paralelnog slaloma u Norveškoj, najbolji skijaši i skijašice sele na zagrebačko Sljeme. U subotu, 5. siječnja na rasporedu je slalom skijašica, a dan kasnije je na rasporedu muški slalom.