Svjetski kup skijašica

Nova dva rekorda nepobjedive Mikaele Shiffrin u Semmeringu

Hina

Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS



SEMMERING Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma skijašica za Svjetski kup voženog u subotu u Semmeringu, ona je do pete pobjede u isto toliko slalomskih utrka ove sezone stigla sa 29 stotinki prednosti ispred druge Slovakinje Petre Vlhove, odnosno 38 stotinki ispred treće Švicarke Wendy Holdener.


Shiffrin je u Semmeringu ostvarila svoju već 51. pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri, a pritom je psotavila i nova dva rekorda. ovo joj je bila 36. slalomska pobjeda čime je ostala sama na vrhu po broju pobjeda u ovoj disciplini u povijesti, dosada je dijelila rekord s Austrijankom Marlies Schild, a ujedno je ostvarila i 15. pobjedu u jednoj kalendarskoj godini što je također novi apsolutni rekord, dosada ga je dijela s Austrijancem Marcelom Hirscherom koji je ove godine uspio slaviti u 14 utrka.


Zanimljivo, u svih pet ovosezonskih slaloma Shiffrin je bila prva, a Vlhova druga. Sljedeću priliku da napokon pobijedi Amerikanku Slovakinja će imati za tjedan dana na zagrebačkom Sljemenu.U redoslijedu slalomašica Shiffrin vodi sa 500 bodova, druga Vlhova ima 400, a treća Holdener 255.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Shiffrin je na vrhu sa 1034 bodova, druga je Vlhova sa 568, a treća Norvežanka Ragbhild Mowinckel sa 396.




U Semmeringu je nastupila i hrvatska skijašica Andrea Komšić koja je u prvoj vožnji zauzela 34. mjesto i ostala bez nastupa u drugoj.