EP hrvanje

Hrvatski reprezentativac Antonio Kamenjašević u borbi za zlato

Hina

Ilustracija

Ilustracija



Hrvatski reprezentativacAntonio Kamenjašević probio se u utorak, u bugarskom gradu Ruse, do finala Europskog prvenstva hrvača do 23 godine grčko-rimskim načinom, u kategoriji do 71 kg.


Sjajan je to rezultat bivšeg svjetskog kadetskog doprvaka, ako se zna da mu je tek 19 godina, a do njega je stigao iz kvalifikacijskog kola sa četiri prilično uvjerljive pobjede. Kamenjašević je prvo tehničkom nadmoći (8-0) svladao Poljaka Tomasza Banczyka, potom je u osmini finala s 9-4 bio bolji od Austrijanca Stefana Steigla. U četvrtfinalu je svladao Mađara Pala Kriszstiana Kottesa sa 7-4, a u polufinalu je sa 7-5 nadjačao Azerbajdžanca Ruhina Mikakajilova.


Kamenjaševićev suparnik u borbi za zlato bit će Turčin Yunus Emre Basar koji je dvojicu od trojice suparnika pobijedio tehničkom nadmoći i dopustio suparnicima osvajanje svega jednog boda u tri borbe. Finalni mečevi započinju u 18 sati po hrvatskom vremenu, a okršaj Kamenjaševića i Basara je na programu kao drugi.




Osim Kamenjaševića, na Europskom prvenstvu do 23 godine u Rusama sudjelovala su još dvojica hrvatskih reprezentativaca, ali su obojica poražena u prvom nastupu. U kategoriji do 59 kg od Tonyja Brale je bolji na bodove (6-1) bio Finac Lauri Johannes Maehoenen, dok je u kategoriji do 80 kg Filipa Šačića tehničkom nadmoći (8-0) svladao Bjelorus Anton Sahno.