Tour de France

Đurasek posustao u najkraćoj etapi Toura u 21. stoljeću

Kristian Sirotich

Kristijan Đurasek/Foto REUTERS

Kristijan Đurasek/Foto REUTERS

Nakon 25 kilometara jedini biciklist na Touru i Julian Alaphilippe ulovili su odbjeglog Tanela Kangerta, ali dvadeset kilometara prije cilja najbolji hrvatski biciklist ipak je posustao, te je zavržio 26.



COL DE PORTET Kolumbijski biciklist Nairo Quintana pobijedio je na 17. etapi Tour de Francea, 65 kilometara dugoj od Bagneres-de Luchonoma do cilja na planinskom vrhu Col de Portetu, dok je Britanac Geraint Thomas (Sky) trećim mjestom povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku četiri dana prije kraja utrke. Quintana je najbolje odvozio uspon na Col de Portet u Pirinejima i ciljem je prošao s 28 sekundi prednosti ispred Irca Dana Martina, dok je Thomas zaostao 47 sekundi, ali je povećao svoju prednost ispred pratitelja. Nizozemac Tom Doumolin probio se na drugo mjesto i zaostaje dvije minute za Thomasom, dok je najveći gubitnik etape Britanac Chris Froome, koji sada zaostaje dvije i pol minute za sunarodnjakom i teško će povezati pobjede na Giru i Touru u istoj godini. Hrabro je odvozio i Slovenac Primož Roglič, koji je na kraju bio četvrti sa samo 16 sekundi zaostatka za Fromeom.


Kristijan Đurasek, jedini hrvatski biciklist na Touru, pokušao je na najkraćoj etapi Toura u 21 stoljeću (najkraća ikad imala je samo 19,6 kilometara i vožena je također od Luchona do Superbagneresa) napraviti zapažen rezultat. Nakon 25 kilometara Đurasek i Julian Alaphilippe ulovili su odbjeglog Tanela Kangerta, ali dvadeset kilometara prije cilja najbolji hrvatski biciklist ipak je posustao. Na kraju je zauzeo 26. poziciju, za pobjednikom je na kraju zaostao za više od devet minuta. U ukupnom poretku Đurasek je trenutačno 45.