Edin Fatić

Zašto ne bismo napali i Šibenik? Pa mi smo ih jedini dobili ove sezone!

Portal Novilist.hr

Edin Fatić/Foto Arhiva NL

Edin Fatić/Foto Arhiva NL

Nastojat ćemo što je duže moguće ostati na drugom mjestu - kaže veznjak Orijenta 1919



RIJEKA Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919, izvukao je jedan zanimljiv podatak. Nogometaši Orijenta 1919 su u posljednjih devet utakmica upisali sedam pobjeda, jedan remi i poraz. Osvojili su 22 od 27 mogućih bodova. Ono što ovom nizu daje posebnu težinu je činjenica da su Krimejčani u tu seriju ugradili i pobjedu nad liderom Šibenikom, ali i čak četiri gostujuća trijumfa. Posljednja je ostvarena u Vinkovcima kod Cibalije, a pored poslovično učinkovitog strijelca i asistenta Matea Monjca svoj golgeterski doprinos dao je i veznjak Edin Fatić (22).


– U prvom poluvremenu smo bili izrazito dominantni i trebali smo zabiti više golova. Vinkovčani su u drugi dio ušli puno agresivnije i zabili su izjednačujući gol. Međutim, čim smo primili pogodak, preuzeli smo konce igre u svoje ruke i na kraju ostvarili pobjedu. Očekivali smo agresivan pristup Vinkovčana kojima gorim pod petama. Međutim, i mi smo odgovorili na taj način, ali smo na to nadovezali i dobru igru – govorio je Fatić dan poslije vinkovačkog trijumfa i još jedne pobjede Krimejčana ostvarene u završnici utakmice.


– Izvukli smo dosta bodova u zadnjim minutama ove sezone jer smo ekipa koja se bori i koja do zadnjih trenutaka daje sve od sebe. Stvar je jednostavna, mladi smo i željni dokazivanja!




Mnogi tvrde kako će Orijent 1919 pasti, kako ne mogu držati korak s vrhom, ali ova momčad Krimejčana očito ne misli stati.


– Nastojat ćemo što je duže moguće ostati na drugom mjestu, ali zašto ne bismo napali i Šibenik? Pa mi smo ih jedini dobili ove sezone! – zaključio je Fatić koji je poput Črnka i Vidasa u Vinkovcima zaradio treći žuti karton pa će preskočiti susret protiv Hrvatskog dragovoljca iduće subote na Krimeji. Inače, taj susret neće početi u 13.30 već sati i pol vremena kasnije.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU