Iz tabora Belgijanaca

U Gentu žale za odlaskom Paula Onuacha u Genk, Kums se nada minutaži na Rujevici

P. N.

Reuters

Reuters

Sven Kums, 31-godišnji zadnji vezni, stigao je u Gent na jednogodišnju posudbu iz Anderlechta, vraća se u staro gnijezdo, u klub s kojim je dosad ostvarivao najveće uspjehe



Dolazak Svena Kumsa na posudbu, ali i nezadovoljstvo trenera Jessa Thorupa jednim nerealiziranim transferom, dominiraju posljednjih dana kada su u pitanju vijesti iz Genta koji sutra u poslijepodnevnim satima dolazi na Rujevicu. Ostala procedura je znana, trenerova »presica« pa večernji trening gostiju…


Kums, 31-godišnji zadnji vezni, stigao je u Gent na jednogodišnju posudbu iz Anderlechta, praktički vraća se u staro gnjezdo, u klub s kojim je dosad ostvarivao najveće uspjehe. Dosad je igrao u Heerenveenu, Waregemu, Kortrijku, ali i u Watfordu i Udineseu, dok je već neko vrijeme bilo jasno da u Anderlechtu više nije u planovima Simona Daviesa, koji je uskočio na mjesto Vincenta Kompanyja. Kums je već priključen treninzima, ima pravo nastupa i u četvrtak bi mogao zaigrati na Rujevici.


– Spreman sam jer sam stalno trenirao i nisam imao problema s ozljedama. Sada razmišljam samo o Rijeci i kako da izborimo grupnu fazu Europske lige – ustvrdio je Kums na predstavljanju uz kojeg je na posudbu stigao i Nicky Beloko sa švicarskom putovnicom i to iz Fiorentine.




S druge strane šef struke Jess Thorup nezadovoljan je jednim nerealiziranim dolaskom iako je su u klub u stanci stigla čak 22 igrača, što kroz transfere, što istekom posudbe. No, glavna meta za Thorupa bio je nigerijski napadač Paul Onuachu koji je za šest milijuna eura iz Midtjyllanda prešao u Genk.


– Nadao sam se Onuachu nakon gubitka Sorlotha koji je otišao u Crystal Palace jer smo morali osvježiti napad, ali eto… – rezignirano je ustvrdio trener Genta koji je je u prometnom prijelaznom roku ostao bez 12 igrača.