Prvotimac Atalante

TKO UMJESTO RAKITIĆA? Mario Pašalić: ”Ne želim stvarati pritisak izborniku”

Marko Cvijanović

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA – Jedno je mjesto u veznom redu hrvatske nogometne reprezentacije ostalo upražnjeno ozljedom Ivana Rakitića, koji je zbog puknuća vlakana u mišiću zadnje lože otpao za važnu subotnju kvalifikacijsku utakmicu s Walesom u Gradskom vrtu. Izbornik Zlatko Dalić će po svemu sudeći birati između Matea Kovačića i Marija Pašalića. Uzimajući u obzir hijerarhijska načela u najboljoj hrvatskoj nogometnoj vrsti, Kovačić je u prednosti. To, međutim, ne znači da je Pašalić bez izgleda. Dapače.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA



– Neki igrači nedostaju, ali tu smo koji jesmo, pripremamo se što je najbolje moguće. Hrvatska je uvijek imala kvalitetu, bez obzira na izostanke, znat ćemo se nositi s tim. Ne bi trebalo biti nikakvih problema. U veznom redu nas ima dosta, prisutna je velika koncentracija kvalitete…




Ja sam tu, spreman sam, ali ne želim svojim izjavama stvarati bilo kakav pritisak na izbornika. Na njemu je da odluči – kaže Mario Pašalić, koji je ove sezone u dresu Atalante izborio nastup u Ligi prvaka i skupio puno nastupa (42). Umor je, dakle, prisutan, ali do utakmice s Osijekom je bilo dovoljno vremena za potrebno osvježavanje iscrpljenog organizma.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA



Kovačić i Pašalić


– Sezona je bila duga i dosta naporna, ali svjesno smo da nas u Osijeku čeka bitna utakmica pa moramo zaboraviti na umor. Dobro se spremamo, dobro treniramo, izbornik je namjerno stavio treninge u 15 sati da se fizički i psihički pripremimo za nezgodan vremenski termin odigravanja utakmice. Uvjeren sam da ćemo spremni dočekati utakmicu. Bit će vruće, ali što je, tu je. Moramo biti fokusirani na teren i zaboraviti na sve ostale utjecaje.



Hrvatski reprezentativci već su analizirali igru velške momčadi koja se ima čime podičiti, Gareth Bale i društvo izazivaju maksimalnu ozbiljnost i kvalitetnu pripremu utakmice.



Dejen Lovren priključio se reprezentaciji poslije velikog uspjeha osvajanjem prvaka Europe s Liverpoolom. Lovren je postao deseti hrvatski igrač od neovisnosti kojem je pošlo za rukom okititi se naslovom klupskog prvaka Europe. Lovren je jučer normalno odradio trening tijekom kojega se na njemu nisu vidjeli tragovi dvodnevnoga slavlja. Malo slavlje priređeno je i na večeri, za Dejana je napravljena posebna torta kao znak čestitke njegovih suigrača u reprezentaciji i cjelokupnog stožera.