Liga prvaka

THE SPECIAL ONE Veliki Mourinhov preokret u Torinu, Kramarić opet zabio Lyonu

P. N.

Ovako je Jose Mourinho dočekao kraj utakmice u Torinu/Foto REUTERS

Ovako je Jose Mourinho dočekao kraj utakmice u Torinu/Foto REUTERS

Juventus je do 86. minute vodio pogotkom Ronalda. Poravnao je Mata iz slobodnog udarca, da bi u 90. minuti Alex Sandro poslao loptu u svoju mrežu, a trener Manchester Uniteda počeo svoj šou



RIJEKA Jose Mourinho nije izdržao. Nakon posljednjeg sučevog znaka u Torinu zakoračio je na travnjak i stavio ruku na uho, te pogledao trijumfalno prema tribinama.


– Da vas sad čujem! 


Portugalski stručnjak na klupi Manchester Uniteda odnio je sva tri boda iz Torina i svojom provokacijom iziritirao navijače i igrače Juventusa. Talijani su imali vodstvo (Ronaldo) do 86. minute, a onda je uslijedio rijetko viđeni preokret Manchester Uniteda. Mata je pogodio iz slobodnjaka, a u 90. minuti u gužvi nespretno reagirao Alex Sandro i poslao loptu u vlastitu mrežu za veliku pobjedu momčadi s Old Trafforda i prvi poraz Juventusa ove sezone u službenim utakmicama. Juve je propustio i matematički osigurati prolaz. U istoj skupini Valencija se na Mestali lako obračunala s Young Boysima.




Niko Kovač je zahvaljujući raspoloženom Lewandovskom svladao AEK 2:0, te sada na čelu skupine E mirno čeka rasplet skupine. U drugom susretu Benfica je prokockala gol prednosti protiv Ajaxa, vrlo vjerojatno i svoje šanse za daljnji krug natjecanja u Ligi prvaka.


Andrej Kramarić ponovo je zabio pogodak Lyonu. Francuzi su pred svojim navijačima imali 2:0 i igrača više, a onda je “Krama” zabio za 2:1, da bi pogodak za konačnih 2:2 pao u 90. minuti.  Ovaj bod je itekako značajan za Kramarića i suigrače, održao je nade u utrci za drugim mjestom u skupini F. Manchester City je prema očekivanjima bio uvjerljiv protiv Šahtara baš kao i Real Madrid (bez Luke Modrića) u Plzenu. Nikola Vlašić odigrao je 90 minuta u domaćem porazu CSKA od Rome.


SKUPINA E


Bayern – AEK Atena 2:0


Benfica – Ajax 1:1


Poredak: Bayern 10, Ajax 8,  Benfica 4, AEK bez bodova.


SKUPINA F


Lyon – Hoffenheim 2:2


Man. City – Šahtar 6:0


Poredak: Man. City 9, Lyon 6, Hoffenheim 3, Šahtar 2 boda.


SKUPINA G


CSKA Moskva – Roma 1:2


Viktoria Plzen – Real Madrid 0:5


Poredak: Real Madrid 9, Roma 9, CSKA 4, Viktoria Plzen 1 bod.


SKUPINA H


Valencia – Young Boys 3:1


Juventus – Man. Utd. 1:2


Poredak: Juventus 9, Man. United 7, Valencija 5, Young Boys 1.