Šuker čestitao FIFA-i na Mundijalu, Boban u odgovoru zahvalio igračima na neopisivoj sreći i ponosu

Hina

Zvonimir Boban / Foto fifa.com

Zvonimir Boban / Foto fifa.com

Prizori dočeka u Zagrebu dokaz su neopisive sreće i ponosa koje su ovi igrači pružili hrvatskog narodu, te im kao jedan od tih ponosnih Hrvata želim izraziti neograničenu zahvalnost, rekao je Zvone Boban



ZAGREB Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker zahvalio je Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) na fantastičnoj organizaciju Svjetskog prvenstva u Rusiji.


»Nakon povratka u Hrvatsku i nakon fantastičnog dočeka kojeg su građani Zagreba pripremili za hrvatsku reprezentaciju, vrijeme je da sažmemo dojmove koje je na nas ostavilo Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Organizacija turnira bila je više nego savršena u svim pogledima, uključujući organizaciju natjecanja, sigurnost, logistiku te administrativna pitanja. Sve je odlično funkcioniralo i glatko proteklo te su svima pružene najbolja potpora i usluge. U ime naše reprezentacije, delegacije, gostiju i navijača te u svoje ime osobno, želim izraziti zahvalnost Vama te svim dužnosnicima i zaposlenicima FIFA-e«, poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker u pismu oslovljenom na predsjednika krovne nogometne organizacije Giannija Infantina.


Predsjednik HNS-a uputio je i pismo Zvonimiru Bobanu kao posebnom Infantinovom savjetniku za nogometna pitanja.




»Siguran sam da će ovaj odličan turnir poslužiti kao dodatno nadahnuće za daljnji razvoj organizacije na budućim natjecanjima FIFA-e. Uspjeh hrvatske reprezentacije nije samo rezultat talenta i dokazane vještine, već i rada našeg saveza, klubova i drugih sudionika na području razvoja nogometa te razvoja mlađih dobnih kategorija, u čemu nam je FIFA velika podrška«, napisao je Šuker.


Odgovor je stigao od Zvonimira Bobana.


»U ime FIFA-e te posebice u ime našeg predsjednika Giannija Infantina, zahvaljujem na lijepim riječima. Sve nas usrećuje čuti takva priznanja o ovom događanju, koje ste opisali kao najbolje Svjetsko prvenstvo do sada. Osobno i posebno zahvaljujem svim igračima koji su sudjelovali u najvažnijem uspjehu u povijesti hrvatskog sporta. Prizori dočeka u Zagrebu dokaz su neopisive sreće i ponosa koje su ovi igrači pružili hrvatskog narodu, te im kao jedan od tih ponosnih Hrvata želim izraziti neograničenu zahvalnost,« napisao je Boban.