Uspjeh Drugog programa HTV-a

Srušen rekord: Hrvatsku protiv Danske pratilo više od dva milijuna gledatelja

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Danskom sa 4:3 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji u nedjelju  navečer na Drugom programu HTV-a (HRT-HTV2) pratilo je 2.000.152 gledatelja (RCH)



Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Danskom sa 4:3 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji u nedjelju  navečer na Drugom programu HTV-a (HRT-HTV2) pratilo je 2.000.152 gledatelja (RCH), pokazuju podaci o gledanosti.


 


U najnapetijim završnim trenucima utakmice udio u gledanosti našeg Drugog programa iznosio je rekordno visokih 86 posto, javlja HRT.


 


Pored toga, nekoliko desetaka tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem Interneta. Riječ je o do sada najgledanijoj hrvatskoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.


Ovaj prijenos ulazi i u 10 najgledanijih sportskih prijenosa u hrvatskoj povijesti.


 


Hrvatska radiotelevizija bila je uvjerljivo najgledanija nacionalna televizija u tjednu od od 25. lipnja do 1. srpnja 2018. te je od 10 najgledanijih emisija na svim televizijama svih 10 bilo HRT-ovih.


 


Javni medijski servis za  svoje je gledatelje osigurao prijenose za sve 64 utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz to, moguće ih je pratiti i na posebnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji nosi oznaku HRT 2 HD te na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2).


 


Sljedeći nastup hrvatske reprezentacije, ovoga puta u četvrtini finala Svjetskog prvenstva bit će protiv Rusije u subotu, 7. srpnja u 20.00 sati u Sočiju.