Optimizam na Poljudu

SINIŠA OREŠĆANIN Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda to će biti zanimljivo…

P. N.

Siniša Orešćanin/Foto M. CIKOTIĆ/PIXSELL

Siniša Orešćanin/Foto M. CIKOTIĆ/PIXSELL

Mislim da je to jedna vrlo dobra ekipa s dobrim trenerom. Promjena trenera je napravljena na vrlo elegantan način. Imali su niz dobrih rezultata, a mislim da su jedino izgubili od Gorice za koju mi nije jasno kako su izgubili. Dosta igrača im nedostaje, ali opet drže ritam - kaže trener Hajduka o momčadi Rijeke



SPLIT Hajduk sutra od 15 sati gostuje na Rujevici kod Rijeke u sklopu 21. kola HT Prve lige. Sutrašnji dvoboj najavio je trener “bijelih” Siniša Orešćanin.


– Atmosfera je normalna, ne bi je potencirao. Radimo kao i do sada. Regenerirali smo se od prošle utakmice. Naglašavam da ne bi htio potencirati euforije.


Ozlijeđeni?




– Juranović je odigrao poluvrijeme za B momčad i to znači puno u njegovom povratku. Vrlo smo oprezni oko njegovog povratka da se ozljeda ne ponovi. bit će u kadru za utakmicu protiv Rijeke. Jurića nećemo forsirati, on će biti u kadru za iduću utakmicu. Ivanovski hvata ritam, ali se nije još priključio momčadskom treningu, kao ni Josip Bašić.


Kako ste skautirali Rijeku?


– Mislim da je to jedna vrlo dobra ekipa s dobrim trenerom. Promjena trenera je napravljena na vrlo elegantan način. Imali su niz dobrih rezultata, a mislim da su jedino izgubili od Gorice za koju mi nije jasno kako su izgubili. Dosta igrača im nedostaje, ali opet drže ritam.


Koja je njihova najjača strana?


– Pomalo su domaćinska ekipa i koriste teren Rujevice koji je brz. Imaju jako dobru kombinatoriku kroz poluprostore i završavaju akcije s dosta igrača. Mislim da nas čeka jako dobra utakmica.


Imate priliku srušiti jednu negativnu statistiku od ove sezone. Hajduk nije uspio povezati više od dvije utakmice s pobjedom?


– Mi se ne bavimo statistikama. Svaki tjedan radimo na dizanju kvalitete igre. Dosad je to bilo vrlo uspješno. Ovaj tjedan nam je bio naglasak na boljoj prezentaciji naše ideje. Prošla utakmica je bila dobra ali je bilo dosta stvari za popraviti. Ne želimo da nas statistika remeti. Znamo što Jadranski derbi nama donosi i mislim da smo u dobrom ritmu.


Promjene u momčadi?


– Kao i svaka ekipa, trener i stožer skupljamo informacije o protivniku. Rijeka ima širinu pa se pripremamo za sve opcije. Ako mi uspijemo dignuti našu izvedbu za deset posto od prošle utakmice bit će zanimljivo. Mislim da imamo što pokazati u Rijeci i boriti se s njima.


Možemo li se veseliti dobrom derbiju?


– Uvjeren sam da možemo. Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda to će biti zanimljivo. Rijeka se dobro bori s problemima na terenu i možemo očekivati dobar derbi.


U Rijeci se događa bunt navijača. Bit će specifična atmosfera…


– Prešao bih preko toga. Ne bi se opterećivao time i davao tome pažnju.


Planirate li iznenađenja u sastavu?


– Ideja kao ideja stoji i ostaje. Uvijek se možemo prilagođavati utakmici i onome što ona nosi. Idemo prema tome da se i nas nešto pita na utakmici.


Može li se očekivati neka zamjena?


– Generalno idem u tom smjeru da se ne mijenja. Imamo dosta dobru širinu i želio bi držati momčadsku tenziju da se ne držim do kraja te teze.


Koliko pažnje poklanjate analizi suparničke momčadi?


– Poštujemo svakog protivnika. Gledamo što prije vidjeti koja je njegova ideja igre. Definitivno ono što smo vidjeli od Rijeke zaslužuje poštovanje, ali mi se nadamo da će oni s našom igrom imati problema.


Dolazak Ukrajinca Svatoka?


– Ne mogu to potvrditi. To je pitanje za sportskog direktora.


Što očekujete da će odrediti tijek utakmice?


– To tko će se nametnuti sa svojim načinom igre. Tko uspije uzeti loptu bit će u prednosti – rekao je Orešćanin.